5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kent konseyi toplandı

Şanlıurfa Kent Konseyi, 2008 Olağan Genel Kurul toplantısını, Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Eğitim Merkezi'nde yaptı.
Toplantı öncesinde Kent Konseyi Başkanı Abdurrahman Yetkin, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili A.Müfit Yetkin ve Ramazan Başak birer açılış konuşması yaptı.
Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Uğur Büyükhatipoğlu ise Kent Konseyi bünyesinde oluşturulan meclislere bağlı çalışma gruplarının faaliyetlerini anlatan bir sunum gerçekleştirdi.
Toplantıda, Kent Konseyinin işleyişi ve yönetmeliğiyle ilgili katılımcılara bilgi veren Kent Konseyi Başkanı Yetkin, "Kent Konseyi, hemşehrilerimizin yerel yönetimle ilgili tüm öneri, sorun ve şikayetlerini dile getirebildiği aktif bir iletişim ve çözüm platformu olarak algılanmalıdır. Kent Konseyi'nin amacı, yerel düzeyde demokratik katılımın yaygınlaştırılmasını, hemşerilik hukuku bilincinin geliştirilmesini, çok ortaklı ve çok aktörlü yönetişim anlayışının benimsenmesini sağlamaktır ve demokrasinin vazgeçilmez temel öğelerinden olan sivil toplumun gelişmesine ve kurumsallaşmasına katkıda bulunmaktır. Bütün bu amaçlar doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürebilmek için elimizden gelen gayreti sarf etmekteyiz" dedi.
Kent Konseyine çalışmaların sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi için bir bütçe ayrılması gerektiğini ifade eden Kent Konseyi Başkanı Abdurrahman Yetkin, "Kent konseyi çalışmaları esnasında yapılan harcamaların nereden karşılanacağının yönetmelikte yer almaması, herhangi bir bütçe ayrılmaması çalışmaları olumsuz yönde etkilemektedir. En kısa sürede İçişleri Bakanlığı yerel yönetimlerden sorumlu genel müdürlük bu sorunun çözümü için çalışma yapmalıdır" diye konuştu.
Abdurrahman Yetkin, Şanlıurfa Kent Konseyi çalışmalarında kendilerine destek veren Milletvekillerine, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'ya, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ.Halil Mutlu'ya, kamu kurum ve kuruluşlarımıza, sivil toplum örgütlerine ve özverili çalışmalarda bulunan Yürütme Kurulu üyelerine ve çalışma gurubunda görev alan arkadaşlara teşekkür etti.
Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ise yaptığı açılış konuşmasında göreve geldikleri günden bu yana sivil toplum örgütleri ile iyi bir diyalog içersinde olduklarını hatırlatarak, özellikle kurumsallaşma yolunda önemli çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Başkan Fakıbaba, "Kendine güvenen açık toplumlar daima halkla beraber olurlar. Belediye olarak 5 yıllık süreçte sivil toplum örgütlerine daima kapılarımızı açık bıraktık. Ancak bizimde bazı eksikliklerimiz olabilir. Bu eksikliklerin giderilmesi hususunda gerekli özeni göstermeliyiz" diye konuştu.
Belediye Nikah Salonu'nda düzenlenen genel kurul toplantısına, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili A. Müfit Yetkin, Ramazan Başak, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Fevzi Yücetepe, Kent Konseyi Başkanı Abdurrahman Yetkin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Demirkol ve kent konseyinin altında oluşturan meclislerin üyeleri ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

İha
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 16:58:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?