5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kent konseyleri destekleme toplantısı

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü ve Şanlıurfa Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen "Kent Konseylerinin Desteklenmesi" Konulu GAP Bölge Toplantısı, El Ruha Oteli'nde gerçekleştirildi.

Toplantıya, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mustafa Yardımcı, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Salih Gelgeç, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın, Mehmet Fevzi Yücetepe, Türkiye Yeli Gündem 21 Programı Ulusal Koordinatörü Sadun Emrealp, Habitat için Gençlik Derneği Başkanı Sezai Hazır, Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı Abdurrahman Yetkin, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan diğer illerin temsilcileri katıldı. Toplantının ev sahipliğini ise Şanlıurfa Belediyesi yaptı.

Kent Konseyinin oluşumu, yapısı ve işleyişi hakkında bilgilendirme, çalışma gurupları ve meclisler hakkında bilgi alışverişinin yaşandığı toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı Abdurrahman Yetkin, 3 yıldır Şanlıurfa'da faaliyetlerini sürdüren Kent Konseyinin, kent sorunlarının çözümü noktasında ilgili önemli bir görev üstlendiğini ifade etti.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, "Katılımcılık" ilkesi doğrultusunda halkın yerel yönetimlere katılımını sağlamak amacıyla, Yerel Gündem 21 ve Kent Konseylerine büyük görevler düştüğünü ifade ederek, 3 yıldan bu yana Şanlıurfa kent merkezinde yürütülen projelerde sivil toplum örgütlerinin görüşlerine büyük önem verdiklerini söyledi. Fakıbaba, "Bir belediyenin başarıyı yakalamasında halkın yerel yönetime katılımı büyük ölçüde önem taşımaktadır. Halkın yerel yönetime katılımında ise Yerel Gündem 21 ve Kent Konseyleri aktif bir rol üstlenmektedir. Siyasetin dışında kentin önemli sorunlarının tartışılabileceği bu meclisleri daima aktif tutmak ve önemli projelerin bu mecliste tartışıldıktan sonra hayata geçirilmesi gerekir" dedi.

Toplantı, soru ve cevap kısmında katılımcıların çalışma grupları ve meclisler hakkında bilgilendirme konuşmalarının ardından sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 15:21:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?