5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kent ödülleri sahiplerini buldu

'Şehir ve Başkan' dergisi tarafından gazetecilerin oylarıyla belirlenen 'Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Kent Ödülleri', sahiplerine dağıtıldı.

Şanlıurfa Belediyesi'nin ev sahipliğinde El Ruha Otel'de düzenlenen ödül törenine Şanlıurfa Vali Yardımcısı Salih Gelgeç, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile ödül almaya hak kazanan Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nin belediye başkanları katıldı.

Ulusal düzeyde yayın yapan 'Şehir ve Başkan' dergisinin bu yıl ilk kez verdiği Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Kent Ödülleri'nin dağıtım töreninde konuşan Şanlıurfa Vali Yardımcısı Salih Gelgeç, "Gazetecilikte hem zihni anlamda hem de pratik anlamda çok büyük değişimler oldu. Bizler belediye başkanlarımızın ne tür zorluklar ve ne tür sıkıntılar içerisinde mücadele ettiklerini en iyi bilerlerdeniz" dedi.

Şehir ve Başkan Dergisi İmtiyaz Sahibi Atilla Sertel ise Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde 2007 yılının belediye başkanları seçiminde 253 gazetecinin oy kullandığını söyledi. Sertel, Kent Ödülleri organizasyonunun ülke çapında altıncı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ise ilk kez düzenlendiğini kaydetti.


Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, 'Yılın Büyükşehir Belediye Başkanı' seçilirken, 'Yılın İl Belediye Başkanı' ödüllerini ise Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın ve Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün aldı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'in ödülünü İhlas Haber Ajansı (İHA) Şanlıurfa Temsilcisi Ferhat Özer verdi. Özer, törene katılamayan Güzelbey'in ödülünü Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can'a takdim etti.

ÖDÜL ALAN BELEDİYE BAŞKANLARI

Gazetecilerin oylarıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde; Yılın Büyükşehir Belediye Başkanı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey; Yılın İl Belediye Başkanları Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın ve Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün; Yılın İlçe Belediye Başkanları Van Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftçi, Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, Malatya Darende Belediye Başkanı Memduh Ünal ve Şanlıurfa Akçakale Belediye Başkanı Ahmet Akay; Yılın Belde Belediye Başkanları Gaziantep Şehitkamil Aktoprak Belediye Başkanı Mustafa Karaca, Şanlıurfa Merkez Karaköprü Belediye Başkanı Ahmet Güzel, Malatya Merkez Hanımçiftliği Belediye Başkanı A. Vahap Şerefhanlı ve Erzincan Üzümlü Altınbaşak Belediye Başkanı Ercan Bektaş seçildi. Proje ve yatırım dalında Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, spora katkı dalında Bingöl Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, çevre dalında Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, sosyal ve kültürel hizmetler dalında Palandöken Belediye Başkanı Cenap Köksal Birdal, yeşil alana katkı dalında Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, kent ekonomisine katkı dalında Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Peker, eğitime katkı dalında Halfeti Belediye Başkanı Mahmut Özdemir, tarihi eserleri koruma dalında Birecik Belediye Başkanı Aldulkadir Yüksel, kent yenileme dalında ise Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Aktoprak ödüle layık görüldü.

.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 18:18:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?