5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kenyalı bakanlar Şanlıurfa'da

GAP Bölgesi'nde iki günlük incelemelerde bulunmak üzere Şanlıurfa'da bulunan Kenya heyeti ilk ziyaretini Şanlıurfa Valiliği'ne yaparak, Vali Vekili Abdulmuttalip Akdemir'i makamında ziyaret etti.

Kuzey Kenya ve Diğer Çorak Bölgeleri Geliştirme Bakanı İbrahim Elmi Mohamed, Bölgesel Kalkınma Bakanı Fredrick Omulo Gumo, Vali Vekili Abdülmuttalip Akdemir'i valilik makamında ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu. Akdemir, bakanlara "Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları" hakkında da bilgi verdi. Vali Vekili Abdulmuttalip Akdemir, Halil İbrahim Buluşmalarının üçüncüsünün bu yıl gerçekleştirileceğini aktararak, "Hali İbrahim Buluşmaları bir iyilik ve cömertlik hareketidir. Bu etkinlikler ulusal
düzeyde yapılmakta olup, insanlarda bu duyguların yeniden uyandırılması amaçlanmaktadır" dedi.

Abdulmuttalip Akdemir, Kenya heyetini "3. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları"na davet edip, kendilerine Şanlıurfa'ya yaptıkları gezi anısına bir takım hediyeler verdi. Kenya heyetinde Kuzey Kenya ve Diğer Çorak Bölgeleri Geliştirme Bakanı İbrahim Elmi Mohamed, Bölgesel Kalkınma Bakanı Fredrick Omulo Gumo'nun yanı sıra, Kuzey Kenya ve Diğer Çorak Bölgeleri Geliştirme Bakan Yardımcısı Muhamed Sasura, Çorak Bölgeleri Kaynak Yönetim Projesi Sorumlusu Abudarahman Abbas, Waso Nyrio Bölgesi İdare Müdürü Rahid Kassim, Eğitim Müdürü David Siele ve TİKA Başkanlığı Afrika Bölge Uzmanı Halil İbrahim Okur da bulunuyor.

Kenya Heyeti, GAP İdaresi Başkanlığını da ziyaret edip, Atatürk Barajı ve Ceylanpınar Tarım İşletmelerinde de incelemelerde bulunduktan sonra Şanlıurfa'dan ayrılacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 11:41:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?