5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

KESK eylem yaptı

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Şanlıurfa Şubeler Platformu üyeleri, yürüyüş ve oturma eylemi yaptı. 

KESK üyeleri 2009 yılı bütçesine tepki göstermek amacıyla yürüyüş ve oturma eylemi düzenledi. Eğitim-Sen Şanlıurfa Şubesi önünde toplanan yaklaşık 300 kişilik grup, ellerinde pankartlar ile Karakoyun İş Merkezi önüne kadar yürüyerek Türkçe ve Kürtçe sloganlar attı. 

Burada toplanan grup daha sonra bir basın açıklaması yaptı. Tüm-Bel-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Hacı Çetin, küresel kapitalizmin krizinin bir kez daha bütün dünyayı ucu belirsiz bir karanlığa sürüklediğini söyledi.
 
Çetin, "Bu kriz iddia edildiği gibi basit bir finansal kriz, bilgisayar ekranlarında bir takım rakamların oluşturduğu sanal bir kriz değildir. Bu kriz daha şimdiden dünyanın her yerinde yüzbinlerce işçi işten çıkarıldı ve daha çok sayıda insanı işten çıkarmaya devam edecektir. Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), küresel mali kriz nedeniyle gelecek yılın sonunda dünyada işsiz sayısının 20 milyon artarak 210 milyona ulaşabileceğini söylüyor. Oysa sermaye kesimi işten çıkarmalara çoktan başladı bile. İstanbul, Bursa, Denizli, Gaziantep, Adana, Kocaeli, İzmir, Kayseri ve Konya gibi sanayinin geliştiği illerde işten çıkarılanların sayısı 10 binleri aştı" dedi. 

KESK üyeleri basın açıklamasının ardından 5 dakikalık oturma eyleminin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2008 Cumartesi 17:29:43
Güncelleme :27 Aralık 2008 Cumartesi 18:40:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
deniz gezmiş IP: 88.250.15.xxx Tarih : 30.12.2008 13:38:08

BENCE ÇOK GÜZEL BİR MİTİNGDİ.URFA HALKININ BÖYLE MİTİNGLERE DESTEK VERMESİ GERKİR. GENÇ DAYANIŞMA