5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

KESK operasyonlarına protesto

KESK yönetici ve üyelerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlar sonrasında Şanlıurfa'da meşaleli basın açıklaması yapıldı.

KESK dönem Sözcüsü İsmet Karadağ'ın basın açıklamasında, KESK'e yönelik yapılan operasyonlar kınandı. Karadağ, "Operasyonlar, Türkiye toplumsal mücadele tarihine kara bir leke olarak düşecektir. Sabahın erken saatlerinde yöneticilerimizin evlerinin basılması, sendika binalarının kuşatılması ve arama adı altında resmi kurumlarla yapılan yazışmaların, takvim, dergi ve dosyaların alt üst edilmesi; gelişi güzel el konulması cunta dönemi uygulamalarını aratmamaktadır.

Konfederasyonumuza yönelik tırmandırılan jandarma-polis baskısı demokrasinin en temel ölçütlerine aykırıdır. Anayasa'nın 13. ve 90. maddeleri açıkça ihlal edilmiştir. 250 bin üyesi olan bir demokratik kitle örgütü aranırken savcının hazır bulunmaması bir başka hukuksuzluk örneğidir. Yapılan aramalarda Konfederasyonumuzun kadın çalışmalarına ilişkin belgelerine, sendika içi yazışmalara, Başbakanlıkla, Çalışma Bakanlığıyla yaptığımız yazışmalara; üyesi olduğumuz uluslararası konfederasyonlarla yapılan ve çoğu kadın haklarıyla ilgili, kreşle ilgili, doğum izniyle ilgili yazışmalara, eski yöneticimiz geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz Sevil Erol'un aile fotoğraflarına, takvimlere el konulması; Songül Morsümbül arkadaşımızın bilgisayar ve Cd'lerinin usulsüz bir biçimde alınması her biri bir hukuksuzluk örneğidir. Aslında anlaşılmaktadır ki, aranan bir şey yoktur amaç bizzat 'arama' yapmaktır. Gözaltına alınan arkadaşlarımız toplum içinde tanınan, saygınlığı olan, adresleri belli yönetici ve üyelerimiz, kamu emekçileridir.

Durum böyleyken baskınlarla gözaltına alınmalarının, baskınlar sırasında ailelerinin taciz edilmesi, iş yerlerinde yapılan aramalarla arkadaşlarımızın çalışma arkadaşları ve öğrencilerine teşhir edilmesinin hiçbir açıklaması yoktur. Arkadaşlarımıza yönelik bu tutumu şiddetle kınıyoruz. KESK'i yıldırmayı, sürdürdüğü emek ve demokrasi mücadelesini sekteye uğratmayı hedefleyen bu faşizan tutum amacına ulaşamayacaktır. KESK 20 yıldır sürdürdüğü mücadelesini 'hak verilmez, alınır' şiarıyla bütünleştirmiştir. Bugün kamu emekçileri sendikalarının varlığı ve toplumsal meşruiyeti KESK'in bu mücadelesinin ürünüdür. 20 yıldır pek çok hükümet değişmiştir, ancak KESK'in bu mücadele çizgisi değişmemiştir. Çünkü KESK, programını siyasi dalgalanmalar temelinde değil, kamu emekçilerinin talepleri etrafında yürütür" dedi.

KESK Şanlıurfa Şubeler Platformu tarafından düzenlenen basın açıklaması Eğitim-Sen binası önünde Mumlar ve Meşaleler yakıldıktan sonra KESK dönem Sözcüsü İsmet Karadağ'ın yaptığı basın açıklamasının ardından 1 saat oturma eylemi yapıldı. Eyleme kitle örgütleri ve siyasi partiler destek verdi. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 13:42:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?