4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Kına geceli zılgıtlı defile

ŞANLIURFA'DA KINA GECELİ, ZILGITLI YÖRESEL KIYAFET DEFİLESİ

Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü kutlamaları kapsamında kına geceli, zılgıtlı "yöresel kıyafet defilesi" yapıldı.

Kentte şenlik havasında geçen kurtuluş programı Şanlıurfalıların milli mücadelede ortaya koyduğu kahramanlık destanını anlatan konferans, sergi ve müzikalin yanı sıra yöresel kıyafet defilesi ile devam etti. Etkinlikler kapsamında Mozaik AVM'de yöresel kıyafet defilesi yapıldı.

Şanlıurfa Belediyesi tarafından organize edilen defilede yer alan mahalli mankenler ustalara şapka çıkarttılar. Zılgıtların atıldığı, kınaların yakıldığı, düğün havasında geçen defilede birbirinden şık yöresel kostümler sergilendi.

Şanlıurfa'nın doğal güzelliklerini anlatan ve genç kızların evlerinde yapıp getirdikleri yöresel kıyafetler, izleyenler tarafından ilgi gördü. Profesyonel mankenlere şapka çıkartan genç kızların güzellikleri yerel kıyafetlerle farklı bir güzelliğe yol açartken defile katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı. Şanlıurfa'nın gelenek ve göreneklerinin yansıtıldığı defilede genç kızlardan birisi gelin oldu. Kızlar zılgıtlar atarken, erkek evi ise sazlı sözlü şekilde sahneye geldi. Gelinin eline kına

yakılırken, bir yandan da zılgıtlar atıldı. Şanlıurfa'da ilk kez böyle bir defile yapıldığını görenler adeta kendilerinden geçtiler.

ŞANLIURFA'DA KINA GECELİ, ZILGITLI YÖRESEL KIYAFET DEFİLESİ
ŞANLIURFA'DA KINA GECELİ, ZILGITLI YÖRESEL KIYAFET DEFİLESİ
ŞANLIURFA'DA KINA GECELİ, ZILGITLI YÖRESEL KIYAFET DEFİLESİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2010 Pazar 11:07:01
Güncelleme :11 Nisan 2010 Pazar 14:45:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Seda Alan IP: 88.250.15.xxx Tarih : 16.04.2010 13:38:54

Atatürk'ün resmiyle aynı karede olmak mükemmel bir duygu.. Kendimle gurur duyuyorum..