4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Kıraç araziye 23 bin fidan

BİRECİK'E 23 BİN FİDAN DİKİLDİ

Şanlıurfa Valiliği tarafında başlatılan "Meyveciliği Destekleme" projesi kapsamında Birecik Kaymakamlığı tarafından Ayran Beldesi'nde bulunan kıraç arazi üzerinde 23 bin fidan dikildi.

Birecik Kaymakamı Ozan Balcı, Ayran Belediye Başkanı Selahattin Alpay, Milli Müdürü Ali Tavacı, Ziraat Bankası Müdürü Sıddık Ekrem Gündüz ve öğrenciler Ayran Beldesine gidip fidan dikerek kampanyaya destek verdi.

Birecik Kaymakamlığı'nın büyük destek verdiği projede Kaymakamlık tarafından alana 3 bin adet zeytin fidanı, 7 bin 500 adet badem fidanı, 2 bin 500 adet fıstık fidanı dikilirken Ayran Belediyesi de 10 bin adet çam ağacı fidanı ile projeye destek verdi.

Bu alandan tarımsal bir gelir elde ederek, ilçe merkez ve köylerinin ihtiyaç duyduğu okul, cami, sağlık ocağı, yol gibi eksikliklerin giderileceğini dile getiren Kaymakam Balcı, "2 Milyon Fidan Projesi", "Meyveciliği Destekleme Projesi" ve Birecik Barajı Fıstık Alanı'nda yürütülen çalışmalarla Birecik'i daha yeşil hale getirmeyi hedeflediklerini ve bunun hızla gerçekleştiğini söyledi.

Ağaçlandırma kampanyalarına destek veren ve görev alan herkese teşekkür eden Kaymakam Balcı, ağaçlandırma bayramına katılarak fidan diken öğrencilere de kitap hediye ederek başarılar diledi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2010 Cumartesi 13:10:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?