5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kırmızıda geçene af yok

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, kavşaklarda kırmızı ışık uygulaması başlattı. Uygulamada, sürücülerin neden kırmızı ışık ihlali yaptığı araştırılıyor.


Şanlıurfa şehir merkezinde meydana gelen trafik kazalarının çoğunluğuna kırmızı ışık ihlalinin sebebiyet vermesi üzerine, Trafik Şube Müdürlüğü kavşaklarda uygulama başlattı. Sabah 2 kavşak, öğleden sonrada 2 kavşak olmak üzere her gün 4 ayrı yerde yapılan uygulamada, bir trafik polisi kavşaklardaki kırmızı ışıkta geçen araçların plakalarını telsiz anonsuyla yaklaşık 300 metre ileride bekleyen trafik ekibine bildiriyor. Trafik ekipleri daha sonra anons edilen plakaya sahip aracı durduruyor. Trafik polisi, durdurduğu araç sürücüsüne kırmızı ışık ihlali yaptığını söylüyor. Zaman zaman ışık ihlali yapmadığını iddia eden sürücüler ile polisler arasında küçük tartışmalar da yaşanıyor.


Bu arada uygulama sırasında her kırmızı ışıkta en az 3-4 aracın geçtiği belirlendi. Polislerin yarım saatlik uygulamasında onlarca araç kırmızı ışık ihlali yaptı. Trafik polisleri kırmızı ışık ihlali yapan sürücülere 108 YTL para cezası kesti.


Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdür Vekili Faruk Öztürk, "Kırmızı ışık ihlallerini sürücülerin yüzüne karşı söylüyoruz, cezasını tatbik ediyoruz. Yaptığımız uygulamalarda 1 saat içerisinde en az 30 kırmızı ışık ihlali yapıldığını belirledik. Kavşaklarda kazaların oluşmasında kırmızı ışık ihlali en büyük etkenlerdir biridir. Bir sürücü neden kırmızı ışıkta geçerek kendisinin ve başkasının hayatını tehlikeye atıyor? Bunun nedenini de sürücülere sorarak araştırıyoruz. Yapılan araştırma sonrasında bunları bir rapor haline getireceğiz ve insanların neden kırmızı ışıkta geçtiğini belirlemeye çalışacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2007 Cuma 11:09:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selin esselin IP: 88.230.241.xxx Tarih : 29.09.2007 15:07:54

değerli emniyet müdürüm sizi tebrik ederim.Bu uygulamayı daha önceden başlatmış olsaydınız keşke.Zaten Şanlıurfa nızdaki trafik ışığı sayısı saysanız bir elin parmağını geçmez bence kawşaklarınıza kameradan önceden trafik ışığı koymanız gerekir emniyet caddesini donatmışsınız tarfik ışıklarıyla mümkünse birazda şehir merkezlerinizi ışıklandırınız toplu tşıma araçlarınızada ışığı tanıtınız.