5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kırsal kalkınmada büyük başarı

Kırsal Kalkınma Projeleri çerçevesinde Şanlıurfa'dan müracaat edilen 86 projeden 58 müteşebbisin projesi geçerli sayıldı. 

Türkiye'de bin 591 adet müracaat içersinde kabul edilen 791 projen 58 proje ile Şanlıurfa 1. sırada yer aldı. 58 projenin faaliyete geçmesi ile 890 kişiye iş istihdamı sağlanacağı belirtildi. Kabul edilen 10 adet pamuk işlemesi,10 adet mısır kurutma tesisi, 8 adet sera, 5 adet silo, 5 adet bulgur işletmesi, 5 adet bakliyat, 4 adet fıstık işleme, 2 adet hayvansal ürün işlemenin yanı sıra, birer adet salça ve kanola yağ fabrikası, mantar üretim tesisi, vakumlu silaj, toplu yağ uygulama, soğuk hava pekmez işleme, pirinç işleme projelerinin sahipleri 3 ay içersinde sözleşme yaparak, ruhsat ve izin belgelerini alacakları kaydedildi. 

Konu ile ilgili açıklama yapan Şanlıurfa Tarım İl Müdürü Abdullah Keskin, 58 proje için yapılan 29 milyarlık yatırımın yarısının devlet tarafından müteşebbislere hibe olarak verileceğini belirterek, "Bu projelerin kabul edilmesi Şanlıurfa için tarımın geliştiğini göstergesidir. Bundan böyle bölgemizde üretilen ürünler işlenerek, mamul ve yarı mamul olarak satılacaktır. Böylece, tarımsal pazar alanlarının oluşması, kırsal alanda istihdamın yaratılması, basınçlı sulama sistemlerinin geliştirilmesi, gıda güvenliğin sağlanması oluşacaktır. Artık çiftçilerimiz ürettikleri ürünleri mamul ve yarı mamul olarak pazarlayabilecekler. Bu konuda çalışmalarından müteşebbislerimize özel danışmanlık firmalara ile Tarım İl Müdürlüğü'ndeki görevli arkadaşlara teşekkür ediyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2009 Pazar 11:17:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?