5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kışın gelmesiye yangınlar arttı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte Şanlıurfa'da yangın olaylarında artış oldu. 

Yangınların büyük bir bölümünün elektrik kontağından, bir kısmının da ısınmak için kullanılan elektik ve odun sobasına bağlı olarak çıktığı belirtildi.
Şanlıurfa'da hava sıcaklığının 12 dereceyi bulduğu, kullanılan elektrik aksamlarında ısınmalara neden olduğu ve bu sebeple de yangın çıktığı bildirildi. 

Şanlıurfa'da bir gecede Bahçelievler Mahallesi, Otogar karşısı ve Oduncu Pazarı'nda yangın çıktı. Bahçelievler Mahallesi ve Oduncu Pazarı'ndaki her iki yangının da elektrik kablolarının kıvılcım saçması sonucu meydana geldiği öğrenildi. Can kaybının olmadığı yangınlarda maddi hasar meydana geldi. 

Yetkililer, kış aylarında elektrikli ev aletlerinin uzun süre açık bırakılmasından dolayı ısınmaya bağlı olarak yangınların meydana geldiğini belirtti. Yetkililer, vatandaşlara uyarılarda bulunarak, iş yerinden ve evden çıkanların mutlaka elektrikli ev aletlerini kontrol etmeleri gerektiğini söylediler.

iha
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2008 Pazartesi 15:11:49
Güncelleme :15 Aralık 2008 Pazartesi 16:45:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nabi kapaklı IP: 85.110.174.xxx Tarih : 16.12.2008 15:28:28

evet bu yan gın b.evlerde bizim binada oldu tedaş sorunları nedeniyle zayıf kablo taktıklarında ve şuan tesisat degişildi gece kabloyu iki dakika da kestiler am şimdi belki 1000 deefa dır aradık ama cevap veren yok sallı yorlar allah kimseyi tedaşın eline bırakmasın. çok urgaştırıyor