5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kışın ortasında sokağa bıraktılar

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde sokağa terk edilmiş vaziyette 5 günlük bir bebek bulundu.

Edinilen bilgiye göre, İnönü Bulvarı üzerinde özel bir sağlık polikliniğinin arkasına bırakılan bebeğin ağlaması, sağlık görevlilileri tarafından fark edildi. Poliklinik görevlilileri bir battaniye içinde sarılı bebeği sokaktan alarak, poliklinikte ilk müdahaleyi yaptı. Görevliler daha sonra durumu polise bildirdi. Sabah saatlerinde polis tarafından Siverek Devlet Hastanesi acil servisine götürülen bebeğin, yapılan muayenesinde sağlıklı olduğu anlaşıldı.

5 günlük kız çocuğunun Siverek Devlet Hastanesi Çocuk polikliniğinde hemşireler tarafından kendisine çocuk maması ve giysiler alınarak, bakımı yapıldı. Devlet Hastanesi Baştabibi Uzman Dr. Abdullah Çıngı, konu ile ilgili olarak, "Bebek hastaneye geldikten sonra çocuk hastalıkları uzmanlarımız tarafından muayenesi yapıldı. Bebek 3 kilo 400 gram ağırlığında, sağlıklı bir bebek. Bebeğin 5 günlük olduğunu tahmin ediyoruz. Emniyet yetkilileri bebeğin ailesini tespit etmeye çalışıyor" dedi.

Olayla ilgili soruşturma devam ederken, bebeğin ailesine ulaşılmadığı takdirde Şanlıurfa Çocuk Esirgeme Kurumu'na gönderileceği bildirildi.

İha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 17:08:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?