5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kitap kumbarası projesi

İstanbul Bayrampaşa Belediyesi Gençlik Merkezi "Düşün Taşın Kulübü" başkanı ve yöneticileri Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan'ı ziyaret ederek, Şanlıurfa'da eğitim veren okullara dağıtılmak üzere bin 200 adet kitap bağışında bulundu.

Düşün Taşın Kulübü Başkanı Selim Çavuş, Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan'ı ziyaret ederek Şanlıurfa'ya getirdikleri kitaplar ve Kitap Kumbarası Projesi hakkında bilgi verdi. Valilik toplantı salonunda Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan ile bir araya gelen Düşün Taşın Kulübü Başkanı Selim Çavuş ve Dış İlişkiler Sorumlusu Onur Avcı bin 200 adet kitabı hediye ettiler.

Vali Yusuf Yavaşcan, düzenlenen kampanya ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bayrampaşa Belediye Başkanlığı bünyesinde Kitap Kumbarası adı altında bir proje hayata geçirilmiş. Harran ilçesi Kesme Kaya Köyü İlköğretim okulundan bir talep gelmiş ve onların bu talebi doğrultusunda yaklaşık 12 koli temel eser ve ansiklopedilerden oluşan bin 200 adet kitabı Harran İlçesine bağlı Aşağı Kesme Köyü, Yukarı Kesme Köyü, Mervan Kap ve Aklar Köyü İlköğretim Okulu olmak üzere toplum dört okulumuza paylaştıracağız. Öncelikle Bayrampaşa Belediyesinin değerli Başkanı Sayın Hüseyin Bügre'ye çok teşekkür ediyorum. Bu Kitap Kumbarası Projesini hayata geçiren değerli arkadaşlarımızı kutluyorum" dedi.

Düşün Taşın Kulübü Başkanı Selim Çavuş da konu ile ilgili olarak, "Bu gelmiş olduğumuz üçüncü il. Her ile bin 200'er adet olmak üzere bugüne kadar 3 bin 600 adet kitap götürdük. İnşallah buruya getirmiş olduğumuz kitaplar ihtiyacı olan okullara ulaşır" dedi.

Dış İlişkiler Sorumlusu Onur Avcı ise, amaçlarının kitap okuma alışkanlığını daha da artırmak olduğunu söyleyerek projeye devam edeceklerini ve herkesin destek olmasını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 18:07:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?