5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kızılay boks takımı Türkiye şampiyonu

Gümüşhane'de yapılan Türkiye Alt ve Üst Minikler Boks Turnuvası'nda Birecik Kızılay Boks takımı derece elde etti.

Gümüşhane'de yapılan boks müsabakasına Türkiye genelinde 2 bin 500 sporcu katılırken, turnuvada Şanlıurfa'nın Birecik ilçe Kızılay Boks takımı da yer aldı. Bir yıldan beri boks takımını çalıştıran Kızılay Üyesi Murat Akaltun ve Şanlıurfa Boks İl Temsilcisi Ümit Akaltun tarafından hazırlanan 9 kişilik Kızılay gönüllüsü boks takımı, elde ettikleri başarıyla kendi kategorilerinde birincilikler kazandı.

Birecik Kızılay Şubesi Başkanı Şevket Demir, "Genel Başkanımız Tekin Küçükali'nin desteğiyle gençlerin sportif aktivitelere yönelmesi ve zararlı alışkanlıklardan uzak tutulması amacıyla yaptığımız sportif faaliyetlerden biri olan boks ve diğer etkinliklerde yüzümüzü güldüren sonuçlar alan gençleriniz bizleri mutlu etti. Kızılay olarak bundan sonrada bu tür etkinlikleri destekleyeceğiz. En başta bizlere verdiği tam destek ile Genel Başkanımız Tekin Küçükali'ye ve tüm sporcularımıza şükranlarınızı sunarak sağlıklı yaşamlar dilerim" dedi.

Oldukça çekişmeli geçen müsabakalarda Kızılay Boks takımı 3'er Türkiye şampiyonluğu, 1 Türkiye 3'ncülüğü kazandı. Mazlum Sönmez 72, Mehmet Kalkan 62, Mahsun Yenidünya 59 kiloda Türkiye birinciliği, Servan Baz 44.5 kiloda Türkiye üçüncüsü oldu.

Kızılay Boks takımının bu ay içerisinde Kızılay Genel Merkezine gitmeleri bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 12:47:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
alem IP: 78.166.88.xxx Tarih : 21.10.2008 13:10:33

güzel bir başarı inşallah dahada büyük başarılara imza atarlar.