2
Mayıs
2024
Perşembe
ŞANLIURFA

Kızlar tarlalardan okula götürülüyor!

"Haydi Kızlar Okula" kampanyası çerçevesinde kız çocuklarını okula kazandırmak için başlatılan çalışmalarda tarlalarda çalışan çocuklar, öğretmenler tarafından tarlalardan alınarak, minibüsle Öğretmenim İlköğretim Okulu’na getirilerek kayıtları yaptırılıyor. Okula kayıt yaptırılan çocuklara İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından giysi ve okul malzemeleri veriliyor.

 Birebir görüşmelerde ailelerin çocuklarını okula göndermeleri için ikna ettiklerini söyleyen Öğretmenim İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Suna Kanak, "Okulumuzda yaklaşık 700 öğrencimiz var. Tamamı köylerden geliyor. 200 öğrencimiz sürekli geliyor. Gelmeyenleri de köy köy dolaşarak aileleri ikna ederek okula getiriyoruz. Hafta sonları da köyleri dolaşıp velileri ikna ederek çocuklarını okula kaydediyoruz. Amacımız okula gitmeyen çocukların kalmamasıdır" dedi.

Pamuk tarlalarında yüzlerce kız çocuğunun ailelerin baskısıyla okula gidemediğini belirten Kanak, "Kız çocuklarının okullaşmasına destek için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

ŞANLIURFA (İHA) -
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2004 Perşembe 10:50:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?