30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

Kızlarını okula göndermeyene ceza yağdı

Kız çocuklarının okullaşması için düzenlenen "Haydi Kızlar Okula" kampanyası çerçevesinde Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü, çocuklarını okula göndermeyen ailelere para cezası kesti.

Şanlıurfa’da 67 öğrencinin velisine toplam 36 milyar 750 milyon para cezasının kesildiği bildirildi. Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Mehmet Küçük, Şanlıurfa’da ister kız ister erkek olsun, çocuklarını okula göndermeyen ailelere para cezası kesildiğini belirterek, "Şanlıurfa’da 2004-2005 eğitim öğretim yılında çocuklarını okula göndermeyen ailelere para cezası kesiliyor. Erkek veya kız çocuğu okula her gitmediği gün için 10 milyon lira para cezasına çarptırılıyor. Bundaki amacımız çocukların okullaşmasını sağlamaktır. Yoksa başka bir art niyetimiz yok ve olamaz da. Bu cezaların caydırıcı olduğunu gördük. Çünkü ceza kesilen öğrenci aileleri, bir gün sonra müdürlüğümüze gelerek çocuklarını okula göndereceklerini söylüyorlar" dedi.

Sözünde duran öğrenci ailesi varsa cezalarının iptal ettiklerini kaydeden Küçük, "Bugüne kadar Şanlıurfa merkeze bağlı Çömlekçi, Emirler, Gölpınar, Gülpınar ve Güneşli olmak üzere bir çok köyde çocuklarını okula göndermeyen 67 aileye toplam 36 milyar 750 milyon lira para cezası kesildi. En az 380 milyon, en fazla ise 670 milyon lira para cezası kesilen aileler var. Para cezaları, Şanlıurfa Valiliği Özel İdare bütçesine yatırılıyor. Ailelere buradan bir kez daha seslenmek istiyorum; mutlaka çocuklarını okula göndersinler. Özellikle de kızlarını okula göndersinler. Bölgede kızlar biraz büyüdü mü aileler okula göndermek istemiyor. Çocuklarını okula göndermeyen ailelere para cezası kesilecektir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2005 Cumartesi 14:28:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?