5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kontör dolandırıcılığıyla mücadele

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), son zamanlarda vatandaşları cep telefonundan arayarak kendilerini kamu görevlisi üst düzey yetkili kişiler olarak tanıtıp kontör dolandırıcılığı yapanlara karşı vatandaşları kısa mesajla uyarıyor.

Son bir yılda artış gösteren kontör dolandırıcılığına karşı harekete geçen Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı il ve ilçe emniyet müdürlükleri, düzenledikleri çok sayıda operasyonla birçok şebekeyi çökertti. Vatandaşları her fırsatta çeşitli yollarla bilinçlendirmeyi amaçlayan Emniyet Genel Müdürlüğü, şimdi de vatandaşların cep telefonlarına gönderdiği kısa mesajla vatandaşları bilinçlendirerek, dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Vatandaşlardan dolandırıcılık yapan şebekelere itibar etmemeleri
istenirken, EGM adı altında GSM operatörleri yoluyla vatandaşların cep telefonlarına gönderilen mesajda şöyle deniliyor:
"Sizi arayarak kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan ve çeşitli bahanelerle kontör göndermenizi isteyen kişilere itibar etmeyiniz. EGM 155"
Öte yandan Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların şüphe duydukları her türlü konuyu 24 saat boyunca '155 Polis İmdat' hattını arayarak bilgi alabileceklerini bildirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 15:24:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?