5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kontör şebekesine operasyon

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Ordu İl Emniyet Müdürlüğü'nün desteği ile vatandaşları telefonla arayıp kendilerini emniyet mensubu olarak tanıtıp, mağdurların kimlik ve kredi kartı bilgilerini aldıktan sonra kontör dolandırıcılığı yapan bir şebekeyi çökertti. 

Edinilen bilgiye göre, vatandaşları arayarak kendilerini emniyet mensubu olarak tanıttıktan sonra, telsiz sesleri dinleterek vatandaşların kimlik ve kredi kartı bilgilerini alarak kontör dolandırıcılığı yaptığı öne sürülen bir şebeke ile ilgili yapılan istihbari çalışma sonucunda; Ordu ve Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Bürosu ekipleri, Şanlıurfa il merkezi ve bazı ilçelerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonlarda, farklı imei numaralı cep telefonları ile çok sayıda kopyalanmış
sim kart ele geçirilirken, olayla ilgilisi bulunduğu tespit edilen aralarında küçük yaşta çocuklarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı. 

Türkiye genelinde vatandaşları arayarak kendilerini emniyet teşkilatından rütbeli olarak tanıttıktan sonra, mağdurların kimlik ve kredi kartı bilgilerini alarak kontör dolandırıcılığı yaptıkları öne sürülen şebeke üyeleri; F.S., B.K., Y.T., Y.A., Y.D., İ.H.A., Ş.İ.E., A.A., İ.H.A., D.O., M.K., A.D. ve M.D.'yi gözaltına alındı. Emniyette ifadeleri alınan 13 şahıs yoğun güvenlik önlemleri arasında adliyeye sevk edildi. 

Dolandırıcılık yaptığı öne sürülen şebekenin Türkiye genelinde vatandaşlara yaklaşık 10 milyon TL zarar verdiği ve kurbanlarına kendilerini emniyet mensubu polis olarak tanıttığı öğrenilirken, mağdurlara telsiz sesi dinleterek tehdit ettikten sonra kredi kartı ve kimlik bilgilerini alıp kontör dolandırıcılığı yaptıkları öğrenildi. Şebeke üyelerinin mağdurları dolandırarak aldıkları kontörleri piyasa fiyatının altında taşeron firmalara sattıkları bilgisi edinildi. 

Adliyeye sevk edilen şahısların sorguları devam ederken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma devam ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2009 Pazar 17:47:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?