5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Konukevleri turizme hizmet veriyor

Harran ilçesine tarihi kümbet evlerini gezip görmeye gelen yerli ve yabancı turistler, en çok Harran'da faaliyet gösteren Harran evlerinde konaklıyor.

Harran'da geceleyen turistler, kaldıkları evlerin görevlilerinden tarihi ilçe ile ilgili bilgiler alıyor. İbn-i Teymiye Mahallesinde gelen turistlere hizmet veren Harran evi işletmecisi Reşat Özyavuz, Harran'ı tanıtmada kendilerine büyük görevler düştüğünü söyleyerek, "Bizim Harran konuk evimizin 240 yıllık bir ömrü vardır. Bu evde daha önce dedelerimiz yaşamış. Bu evi yıllardır Harran turizmine katkı olması açısından ayakta tutuyoruz. Harran konuk evinde, dışarıdan gelen yerli ve yabancı turistlere her türlü hizmet verilmekte ve ihtiyaçları karşılanmaktadır" dedi.

Ev şartlarının tamamen turistlere uygun olduğunu kaydeden Özyavuz, "Evlerde, başta kağnı arabası buğday curunu, su küpü, ekin yabası, bulgur taşı, av aletleri, kahve gem gümleri, keçeler, saman döveceği, fanuslar, ibrikler, yayık tulumu ve birçok tarihi figürler bulunmaktadır. Burada yatan misafirlere akşamları mutlaka çiğköfte yaparız. Bu mekana gelen yabancı misafirlerimize, Harran'ı gezmeleri için yabancı turistlere mihmandarlık yapıyoruz" diye konuştu.

Özyavuz, ayrıca Harran'da turizmi canlandırmak için otel ve pasajlar yapılması gerektiğini ifade ederek, turizmi canlandırmak için mutlaka yatırım yapılması gerektiğine işaret etti.

.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 10:44:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?