5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Koordinasyon Kurulu toplandı

Şanlıurfa İl Koordinasyon Kurulu, Vali Yardımcısı Salih Gelgeç başkanlığında toplandı.

Toplantıda; il ve ilçelerdeki projelerle ilgili görüş alışverişinde bulunarak, genel değerlendirme yapıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü toplantı salonunda toplanan kurula; Vali Yardımcısı Salih Gelgeç'in yanı sıra; ilçe kaymakamları, daire müdürleri ile kamu ve kurumların temsilcileri katıldı. 2009 yılı programına göre Şanlıurfa 'da yürütülen 5 milyar 284 milyon 360 bin 2007 TL değerindeki 253 proje kapsamında; 1 milyar 659 milyon 171 bin 717 TL'nin önceki yıllarda harcandığı bildirildi.

Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Salih Gelgeç, dönem sonu itibariyle yüzde 4 nakdi ve yüzde 32 fiziki gerçekleşmenin sağlandığını belirterek, "İlimizde yatırımlar ağırlıkla olarak; ulaştırma, tarım, eğitim, sağlık ve diğer kamu hizmetleri sektöründe yoğunlaşmaktadır. Toplam proje beledilin; yüzde 56.2'si tarım, yüzde 32.2'si ulaştırma, yüzde 4.3'ü sağlık, yüzde 4.1'i eğitim, yüzde 2.1'si diğer kamu hizmetleri ve yüzde 1'i enerji sektörüne aittir" dedi.
Şanlıurfa'da tamamlanan ve devam eden projeleri sıralayan Gelgeç, şunları söyledi:

"Tarım sektöründeki önemli projeler; Şanlıurfa ve Harran Ovası Sulamaları, Bozova Pampaj Sulaması, GAP Suruç Ovası Pompaj Sulaması ve Mardin-Ceylanpınar Sulaması projeleridir. Ulaştırma sektöründe; Birecik-Şanlıurfa Otoyolu tamamlanarak, hizmete açılmış olup; Şanlıurfa-Diyarbakır Yolu, Şanlıurfa-Viranşehir Yolu ve Viranşehir-Kızıltepe Yolu'nda çalışmalar devam etmektedir. Ayrıca ilimiz için öncelik teşkil eden Şanlıurfa şehir geçişi SSK Köprülü Kavşağı yapımı yüzde 100 gerçekleşme ile tamamlanarak, hizmete açılmıştır. Şanlıurfa-Mardin Duble Yolu çalışmalarımız da devam etmektedir. Eğitim sektöründe; Harran Üniversitesi, Osmanbey Kampüsü'nde de çalışmalarımız devam etmektedir. 30 bin kişilik stadyumun inşaatı yüzde 100 oranında tamamlanmış olup, en kısa zamanda hizmete açılacaktır. Ayrıca bin kişilik öğrenci yurdu ise tamamlanarak hizmete açılmıştır. Harran Üniversitesi, Osmanbey Kampüsü inşaat kapsamı içinde kalan 600 Yataklı araştırma ve Uygulama Hastanesi, 400 Yataklı Doğum ve Çocuk Hastanesi, 200 Yataklı Viranşehir Devlet Hastanesi, 200 Yataklı Siverek Devlet Hastanesi ve 112 Acil Komuta Merkezi inşaatı sağlık sektörü yatırımlarıdır."

Daha sonra devam eden projelerin kamu temsilcilerinin görüş bildirmesinin ardından toplantı sona erdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 13:43:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?