5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Köpek saldırıları sürüyor

Şanlıurfa'da köpek saldırıları devam ediyor. Suruç ilçesine bağlı Onbirnisan beldesinde üç sokak köpeğinin saldırısına uğrayan ilköğretim ikinci sınıf öğrencisi, hastanelik oldu.

Edinilen bilgiye göre, Narlı Mahallesi'ndeki evlerinin önünde arkadaşlarıyla oyun oynayan Yusuf K. (8), sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Amcasının son anda yetişmesiyle köpeklerin elinden kurtarılan ve ağır darbelerle çeşitli yerlerinden yaralanan ilköğretim ikinci sınıf öğrencisi Yusuf K., Suruç Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede kuduz aşısı uygulanan çocuğa pansuman yapıldı. Yusuf K.'nin, kuduz olma ihtimaline karşı müşahede altında tutulduğu belirtildi.

Köpeğin saldırısı üzerine neye uğradığını şaşırdığını belirten Yusuf K., "Üç köpek bana saldırdı. Kaçmaya çalışırken bir köpek pençe vurdu. Yere düştüm, bana pençeleriyle saldırmaya devam ettiler. Amcam olmasaydı beni parçalayacaklardı" dedi.

Şehirde uzun süreden beri devam eden ve her yerde gezen başıboş köpeklere çözüm bulunmasını isteyen belde sakinlerinden Sadık Kaplan, başıboş köpeklerin özellikle çocuklar ve okula giden öğrenciler için büyük bir tehdit oluşturduğunu söyledi. Kaplan, "Köpekler mahalle aralarında sürü halinde dolaşıyor. Gece evine giden vatandaşlara saldıran köpekler, artık çarşı merkezinde bile cirit atıyor. Bu manzaraların bir beldede yaşanması hiç yakışık almıyor. Köpeklerin ısırdığı insanların hesabını kim verecek?" diye konuştu.

Yetkililerin konuyla ilgili çalışma başlattığı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2008 Çarşamba 15:24:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?