5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Korumadan suikast gafı

Korumasından, Başbakan Erdoğan'a suikast girişiminde bulunan bir kişinin yakalandığı haberini alan ve bu haberi 3. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları'ndaki açılış konuşmasında kamuoyu ile paylaşan Yılmaz, bugün yaptığı açıklamada ise korumasının kendisini yanlış bilgilendirdiğini ve yeni bir suikast girişiminin olmadığını söyledi.

Şanlıurfa'daki temaslarını sürdüren Devlet Bakanı Yılmaz, katıldığı 3. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları'nın açılış konuşmasında Başbakan Erdoğan'a suikast girişiminde bulunan bir kişinin yakalandığını bildirerek, "Az önce bir haber aldık. Sayın Başbakan'a yönelik bir suikast teşebbüsünde olan bir kişi yakalanmış. Şu iyilik merkezinde şu güzel duyguların, şu derin duyguların ifade edildiği bir ortamda bu tür menfur eylemlere girişenleri bütün Şanlıurfa adına kınamak istediğimi belirtmek isterim. Sayın Başbakan'ımıza da bütün hepiniz adına geçmiş olsun diyor, uzun ömürler diliyorum" dedi.

Bakan Yılmaz, dün yaptığı açıklamadan sonra bugün GAP Bölge Kalkınma İdaresi'nin Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Toplantı sonrasında İHA muhabirinin sorusu üzerine önceki gün yaptığı açıklamanın yanlış olduğunu söyleyen Yılmaz, yapılan yanlışın korumasından kaynaklandığını bildirerek, olayla ilgili kendisinin de üzüntü duyduğunu kaydetti.

Koruması tarafından kendisine konuşmasının hemen öncesinde bilgi verildiğini belirten Yılmaz, "Gerçekten o konuda bir yanlışlık oldu. Ben konuşmaya çıkarken, koruma arkadaşımız böyle bir bilgi getirdi. Ben de doğrusu teyit etme imkanı bulamadan konuşmada bu olayı lanetlemiş oldum" dedi.

Konunun eski bir olayla ilgili olduğunu ve bilgiyi teyit etme fırsatının olmadığını ifade eden Yılmaz, "Ama bu eski olayla ilgili bir şey. Bu konuda arkadaşımız biraz yanlış bilgi getirmiş. Yani daha önce yapılan olayın mahkemesi ile ilgili. Seçim öncesindeki bir olaymış. Bunu yeni bir olay gibi aksettirdiler bana, ben de hemen konuşamaya çıkacağım için teyit ettirme imkanım olmadı doğrusu. Orda kamuoyunu yanlış bilgilendirmiş olduk. Gerçekten o konuda ben de üzüntü duydum. Bu eski olayla ilgiliymiş. Ama eski olsun, yeni olsun; tabi bu tür olayları yine de hep birlikte kınıyoruz elbetteki. Ama yeni bir olay yok. Bunu da düzeltmiş olalım" diye konuştu.

Bakan Yılmaz, korumasından kaynaklanan gafı düzelttikten sonra GAP BKİ Başkanlığı'ndan ayrıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 15:26:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?