18
Nisan
2024
Perşembe
ŞANLIURFA

Köy kaderine terk edildi

Şanlıurfa’ya bağlı Şeyh Çoban köyü sakinleri, köylerindeki altyapının yetersizliği ve hizmetin gelmemesinden dolayı isyan etti.

Köy sakinleri, atık sulardan oluşan bulaşıcı hastalıklarla baş başa kaldıklarını ifade etti.

ÇOCUKLARIMIZ HASTA

Köylüler adına konuşan Hammadi Genç, altyapının yetersizliğinden dolayı atık suların içinde gezen çocukların hasta olduğunu söyleyerek , “Köyümüzün altyapısı yok ve oluşan sulardan dolayı çocuklarımız bulaşıcı hastalık kapıyor. İşin kötüsü düzgün bir yolumuz da yok. Hal böyle olunca da bütün köylüler mikroplu suların içinden geçmek zorunda kalıyor. Sürekli hastanelere gidiyoruz. Çocuklarımız perişan ve sürekli hasta ve evlerde yatıyorlar. Hastalıklarından dolayı okula da gidemiyorlar” dedi.

EVLER YIKILIYOR

Oluşan sulardan dolayı ev duvarlarının da yıkıldığını dile getiren Hammadi Genç, “Bununla birlikte oluşan sular evlerimizin yıkılmasına neden oluyor. Duvarlarımızın bir kısmı dökülüyor. Evlerimizde maddi hasar meydana geliyor. Ayrıca evlerimizin içinde rutubet oluşuyor. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız” diye konuştu.

YETKİLİLER GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALSIN

Daha önce yetkili makamlara başvuru yapıldığını belirten Genç, “Birkaç kez köylü vatandaşlarımızla birlikte ilgili makamlara başvuru yaptık. Ama gelip sadece baktılar. Ama henüz bir çalışma başlatılmadı. Bu durum bizleri çok üzüyor. Şanlıurfa büyükşehir oldu ama bizim halimiz içler acısı. Resmen bizleri kaderimize bıraktılar. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bir yandan ailelerimizdeki hastalarımızla uğraşalım, diğer yandan köyümüzle mi. Yetkilerin bizi bu durumumuza çözüm bulmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

İL ÖZEL İDARESİ ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Şanlıurfa İl Özel İdaresi yetkilileri tarafından yapılan açıklama da ise köylülerin yaşamış olduğu sıkıntıların dikkate alınarak çalışmaların bir an önce başlanıldığını ve en kısa sürede de tamamlanacağı ifade edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2013 Cuma 11:12:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?