5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Köy muhtarları toplandı

GÜZELYURT SULAMA BİRLİĞİ'NİN KURULUŞ ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde yeni kurulacak olan Güzelyurt Sulama Birliği için 21 köy muhtarı ve delegelerle bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Yapılan yemekli toplantıya, köy muhtarları Güzelyurt Sulama Birliği kuruluş çalışmaları için Şanlıurfa Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürü İbrahim Hali Asar, 21 köy muhtarı ve delegeler katıldı. Güzelyurt Sulama Birliği geçtiğimiz günlerde Bakanlar Kurulu kararı ile kurulmuştu. Şanlıurfa Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürü İbrahim Halil Asar, toplantıda muhtar ve delegeleri Güzelyurt Sulama Birliği hakkında bilgilendirdi. Toplantıda seçime katılacak olan köy muhtarlarına, çiftçilere kayıt sistemi için listeler verildi.

Verilen listeler ile çiftçiler kayıt altına alınacak. İbrahim Halil Asar, toplantıda muhtarlara çiftçi kayıt sistemini oluşturup bu iş için veri tabanı oluşturmalarını ve çiftçilerin cuma gününe kadar müracaat kayıtlarını bitirmelerini istedi. Müracaat edecek çiftçilerin tapu kayıtlarını, kimlik fotokopilerine ve TC kimlik numaralarını yanlarında getirmeleri belirtildi.

Akçakale ilçesine bağlı Akdiken köyü Dereli mezrası muhtarı ve delegesi olan Menduh Vecdi Balakan, kurulmakta olan Güzelyurt Sulama Birliği için yaptığı açıklamada, "Mahalli idarelerin seçimle ilgili yapmış oldukları, Güzelyurt Sulama Birliği toplantısı yapıldı. Güzelyurt Sulama Birliği'nin bir an evvel hizmete girmesini bekliyoruz. Çiftçilerimizin arazilerini daha adil ve düzenli sulama yapmaları için ben sulama birliğine adayım. Bu seçimle birlikte çiftçimizin hizmetlerden güzel bir şekilde istifade etmesini sağlayacağız. İnşallah bu seçim süreci hayırlı olur. Bugünden itibaren çiftçi kayıt sistemine geçilmiş olup delege seçimine gidilecek ve ardından başkanlık seçimine gidilecektir. Başkanlık seçimi Güzel Yurt Sulama Birliği için hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2009 Pazartesi 13:35:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?