8
Mayıs
2024
Çarşamba
ŞANLIURFA

Köyler için 53 milyon YTL'lik kaynak

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Şanlıurfa Milletvekili ve TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Yahya Akman, çalışma dönemini değerlendirdi. 

Şanlıurfa Öğretmenevi'nde düzenlenen basın toplantısında TBMM'nin bu yılki çalışmalarını ele alan milletvekili Yahya Akman, AK Parti hükümeti döneminde Türkiye'nin çok farklı günler yaşadığını söyledi. AK Parti İl Başkanı Mehmet Ekinci'nin de katıldığı toplantıda konuşan Akman, AK Parti iktidarıyla siyaset ve hizmet anlayışının değiştiğini bildirdi. Hiçbir hükümet döneminde aktarılmayan kaynakların hükümetleri döneminde ildeki yatırımlara gönderildiğini vurgulayan Akman, köylere su ve yol götürülmesi için 53 milyon YTL kaynak gönderildiğini ifade etti. İlde yaşanan eğitim ve sağlık problemleri için de ilgili bakanlıkların başarılı çalışmalar yaptığını anlatan Akman, eylül ayında Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın kente gelerek ilin sağlık sektörünü masaya yatıracağını söyledi. Şanlıurfa-Birecik Karayolu'nun ağustos ayı sonlarına doğru hizmete gireceğini, uluslararası havaalanı ve 30 bin kişilik stadyumun 2006 yılı içerisinde tamamlanacağını ifade eden Akman, Suruç Sulama Projesi'nin de DSİ imkanlarıyla ihaleye çıkarıldığını kaydetti. 

Basın toplantısında Rahşan Ecevit'in GAP topraklarının Yahudilere satıldığı şeklindeki iddialarıyla ilgili soruları da cevaplayan Akman, "Konuyla ilgili Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ile ilgili birimlerde araştırma yaptık. Bizim yaptığımız araştırmalarda böyle bir satış olmadığı görülmüştür. Bölgeden toprak satımı iddiaları doğru değil, Yahudilere toprak satımı olmadı" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2006 Çarşamba 15:51:26
Güncelleme :12 Temmuz 2006 Çarşamba 15:56:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tolga akkoç IP: 85.105.32.xxx Tarih : 31.07.2006 12:16:31
SAYIN YAHYA KAMAN`A URFANIN SORUNLARIYLA İLGİLENDİĞİ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.DİĞER VEKİLLERİ AKMAN`I ÖRNEK ALMAYA DAVET EDİYORUM.SAYGILAR...