8
Mayıs
2024
Çarşamba
ŞANLIURFA

Köylerine lise açılmasını istiyorlar

Şanlıurfa merkeze bağlı Çamlıdere Köyü sakinleri, köylerine lise açılmasını isteyerek, lise açılacağı takdirde binanın hazır olduğunu yalnızca öğretmen atanması gerektiğini bildirdi. 

Şanlıurfa merkeze bağlı Çamlıdere Köy Muhtarı Veysel Kaya, köydeki okullarının öğrenci mevcudunun bin 200 olduğunu ifade etti. 

Kaya, "Köyde ilköğretim okulu sıkıntısı yok. Eski okul binası iki adet. Her birisi 3'er dersliktir. İkisi de boş ve atıl vaziyette duruyor. Bunun yanı sıra eğitim görülen ilköğretim okulunun binası da yeterlidir. Lise binası için de yeteri kadar derslik bulunuyor. Neredeyse bir öğretmene bir oda düşecek durumdadır. Tek eksiğimiz 1 müdür ve öğretmenlerin atanmasıdır. Şanlıurfa Valisi'ne buradan seslenmek istiyorum. Kızların eğitimine daha rahat devam edebilmesi için köyde bir lise açılsın. Daha önce Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvuruda bulunmuştuk. Ama halen köyde lise açılmadı. Devlet 'Haydi Kızlar Okula', 'Baba bizi Okula Gönder' gibi kampanyalar başlatıyor. Biz kızlarımızı okula gönderiyoruz. Köyde kızlar ilköğretim okulunu bitirdikten sonra liseye gidemiyor. Çünkü Çamlıdere Köyü Şanlıurfa'ya 35 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Kızların yatma ve ulaşım gibi sorunları oluyor. Oysa köyde lise açılması için yeterli okul binası var, yalnızca öğretmen yok" dedi.
.
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2006 Salı 10:29:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?