3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Köylüler: 'Biz de dava açacağız'

Şanlıurfa’da tarlalarına düşen füzeler nedeniyle ABD askerlerini taşlayan köylüler ’kamu malına zarar vermek’ suçundan mahkemelik oldu.

Körfez Çıkarması sırasında geçen yıl Mart ayında Şanlıurfa’ya bağlı Dağyanı Köyü Büyük Mürdesi Mezrası’na düşen Tomahawk füzesini almaya gelen ABD askerlerini taş ve yumurta yağmuruna tutan köylüler dün Şanlıurfa 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktılar. Duruşmaya, haklarında 3 ay ile 3 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle dava açılan tutuksuz sanıklar Dağyanı Köyü Muhtarı Mustafa Karakuş, Konaklı Köyü Muhtarı Ubeyd Kaya ve her iki köy sakinlerinden Mahmut Kaya, Seyid Çakmak, Hasan Aslan, Hüseyin Abdan, Ali Deniz, Hüseyin Kaya isimli 8 sanık hazır bulunurken, diğer 5 sanık katılmadı. Sanıklar, suçlamaları kabul etmeyerek, ABD askerlerine taş atmadıklarını, protesto gösterisinde bulunduklarını söylediler.

Sanıklardan köy muhtarı Mustafa Karakuş, ’Ölüm makinesi atana hesap sorulmuyor, yumurta atandan soruluyor. Füze, bizim evlerimizin üzerine düşüp, çok sayıda insanın ölmesine neden olabilirdi. Hiçbir devlet yetkilisi bu olayı kınayacak açıklamada bulunmadı. Bizler de kendi tepkimizi ortaya koymak için yumurta ve taş attık. Biz de dava açarak hakkımızı arayacağız’ dedi. Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi, diğer sanıkların gelmesi, sanıkların, olay günü çekilmiş görüntülerden tespiti için ertelendi.
Akşam Gazetesi
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2004 Salı 13:03:57
Güncelleme :28 Aralık 2004 Salı 13:04:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?