5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Köylülerin su isyanı

Şanlıurfa Bozova ilçesinde içme suyu ihtiyacını dereden karşılayan köylüler ilçe Kaymakamlığı'na yürüdü.

Bozova ilçesine bağlı Atgüden köyünde açılan sondaj kuyusunun kuruması ile birlikte susuz kalan köylüler dere suyu içmeye başladı. İçme suyu olmadığı için motopomplarla dereden çekilen suyu hem kendileri hem de hayvanlarının içtiğini belirten köylüler, tepki gösterdi. Köyde toplanarak 7 kilometre uzaklıktaki ilçe Kaymakamlığı'na yürüyen köylüler, yetkililerden bu soruna çözüm bulmasını istiyorlar.


Birkaç kez Kaymakamlığa başvurduklarını ancak sonuç alamadıklarını ileri süren köylüler, ilçe merkezine geldiklerinde polis engeline takıldı.Yürüyen grubu dağıtmak isteyen polis, uyarılarda bulundu. Uyarılara aldırış etmeyen grup, kaymakamlık önünde "Kaymakam dışarı" diye sloganlar atarak, köylerine su verilmesini istediler. İlçe Kaymakamı'nın Şanlıurfa'da olmasından dolayı görüşemeyen köylüler, yaklaşık 2 saat kaymakamın gelmesini beklediler. Hayvanların içtiği suyu yetkililere gösteren köylüler,"Biz ve çocuklarımız bu suyu içiyoruz ve daha sonra hastalanıyoruz. Yetkililerden yardım istiyoruz" dedi.


Bu arada, Bozova İlçe Kaymakamı Mehmet Özel, olayın köylülerin anlattığı gibi olmadığını belirterek, "Geçen yıl KÖYDES projesi kapsamında köyün bir kısmına su getirildi. Kalan kısmına da getirilmesi için ihale yapılacaktı. Sonra bir siyasi partili sondaj çalışması yaptı ve su çıktı. Köylüler, Kaymakamlığımıza dilekçe vererek, 'Kendi imkanlarımızla kuyu açtık, sizin açmanıza gerek yoktur. İhale yapmayın. Bizim suyumuz var' dediler. İhale yapılmadı, sondaj makinesi da köye gelmedi. Yaşanan kuraklık dolayısıyla açılan kuyu şimdilerde kurudu. Hazırda sondaj makinesi yok. Kendilerine belirttik. 15 gün sonra sondaj yapılacak.Olayı bir-iki kişi provoke diyor. Geleceğimizin çocuklarını bu işe alet ediyorlar. Oysa kendileri su getirilmesi için ihalenin yapılmasını istemediler. Devlet her zaman milletinin ve vatandaşının yanındadır. Gereken yapılacaktır. Köyün diğer bölümüne su verilecektir" dedi.

..
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2008 Cuma 12:56:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?