5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Köylülerin su menfezi tepkesi

Akçakale ilçesine bağlı Oymaklı, Çömlekçi köylerinin yer altı su bağlantılarını bağlayan menfezlerin, yol güzergahında kalması köylülerin tepkisine neden oluyor.

Su menfezlerinin yolları daralttığını söyleyen köylüler, menfezlerin yoldan çekilmesini istiyor. Köylüler, menfezlerin çekildiği 2004 yılında durumu iş yapan şirkete bildirdikleri halde sorunun çözümü için hiç yardımcı olmadıklarını ileri sürdüler.

Su menfezlerinin yolu kapattığını ve yolu kullanmaz hale getirdiğini söyleyen Çömlekçi Köyü sakinlerinden Ahmet Bağaç, menfezlerin bir an evvel yoldan uzaklaştırılması gerektiğini ifade etti. Bağaç, "Su menfezleri il günden itibaren hatalı olarak yerleştirildi. İşi yapan şirkete, 'Su menfezlerini bu şekilde yerleştirmeniz yolları daraltıyor' dememize rağmen bizi dinlemediler. Şirket yetkilileri, 'Birkaç menfezin yerini değiştirmekle tüm sistemi değiştirmek gerektiğini ancak böyle bir şeyin de mümkün olamayacağını' ifade ederek olayı kapattılar. Su menfezleri hem yolu daraltıyor hem de yolun çökmesine neden oluyor. Köylüler olarak buradan geçerken çok tedirgin oluyoruz. Bu menfezlerin yolun en az iki üç metre uzağına çekilmesi gerekir. Yetkililerden konu ile ilgili yardım ve destek bekliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2008 Pazar 16:52:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?