5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Köyün kahramanı oldu

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde 30 yıldır yapılmayan köy yolu, İstanbul'a çalışmaya giden bir işçinin Başbakan'a ulaşmasıyla çözüldü.

Viranşehir'e bağlı Işıldar, Uluca, Çamurlu, Güleryüz, Yollarbaşı ve Elbeğendi köylerinin yolları yaklaşık 30 yıldır tüm siyasi partilerin söz vermesine rağmen bir türlü yaptırılmadı. 30 yıllık hasretin son bulması için 2007 genel seçimlerinde köydeki tüm seçmenler sandık başında toplandılar. Köylerine ne yol, ne su gelmediği için oy kullanmayacaklarını belirten köylüler, alkışlar arasında seçmen bilgi kartlarını yırtarak sandığa gitmeme kararı aldılar. Diğer köylerle aralarında ayrımcılık yapıldığını söyleyen köy sakinleri, her türlü platformda sorunlarını dile getirdiklerini ancak çözüme kavuşmadığını söyledi.


YOLUN YAPILMASINA BAŞBAKAN VESİLE OLDU

Sorunların çözülmemesi üzerine Işıldar köyünden çalışmak üzere İstanbul'a giden Suphi Korkar isimli inşaat işçisinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ulaşmasıyla sorun sona erdi. Beşiktaş-Şişli arasında uzun süredir inşaatı yapılmakta olan kongre merkezi inşaatında incelemelerde bulunmak üzere şantiyeye Başbakan Erdoğan'ın gelecek olması, inşaat işçisi Suphi Korkar'ın umutlarını artırdı. Başbakana ulaşmak için fırsat arayan işçi Korkar, Başbakanın "fotoğraf çektirmek isteyen işçiler toplansın" demesiyle umudu arttı. Korumalara rağmen Korkar, "Başbakanım bir sorunum var size anlatmam lazım" diyerek ulaşmaya çalıştı. Suphi Korkar, isimli işçiyi yanına çağıran Başbakan sorununu anlatmasını istedi. Korkar ise, 30 yıldır köyde su ve yol sorunlarının olduğunu söylemesi üzerine Başbakan hemen özel kalem müdürüne Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan'ı arattırarak işçinin yanında Valiye Işıldar-Sulutepe köyleri arasındaki yol ve su sorununu çözmesini istedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı sonrasında Vali Nuri Okutan ilk iş olarak Viranşehir'de söz konusu köylerin sorunlarını yerinde görmek için ilçeye gitti.

İlk ihalede yapılmak üzere Kaymakamlığa talimat veren Vali Okutan, bu köylerin yol su değil okul gibi birçok sorunu var diyerek hepsini çözeceklerini söyledi. Yıllardır suya ve yola hasret köylerin sakinleri İstanbul da inşaatta çalışmaya giden Suphi Korkar'ı kahraman ilan ettiler.

Nezir Kızıltaş adındaki köy sakini, "Suphi İstanbul'da Başbakan'a ulaşmasaydı köyümüzün su ve yol sorunu en az 30 yıl daha böyle giderdi. Allah Başbakan'dan razı olsun. Yukarı ile aşağıdaki arasındaki farkı öğrendik. Bazıları küçük hesaplar yapıyordu. Köylü kardeşimiz Suphi ve Başbakanımız bu oyunu bozdular" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 13:55:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?