5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Koyun koyuna yolculuk

Şanlıurfa'da yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurbanlıkların insanlarla aynı araçta taşınması ilginç görüntüler oluşturuyor. Okul taşıtı olarak kullanılan minibüslerde bile hayvan taşınıyor.

Kurbanlıklar besiciler tarafından kent merkezindeki hayvan pazarına otomobil ve minibüs koltuklarında getiriliyor. Köylerden gelen yolcularla birlikte, aynı minibüs ve otobüste şehre getirilen koyunlar için mesafenin uzunluğuna göre yolcu fiyatı alınıyor. İnsanlar ve hayvanlar 25 kilometrelik yolu 2,5 YTL'ye seyahat ediyor. Bazı vatandaşlar da koyunlarını otomobillerin arka koltuklarında hayvan pazarına ulaştırıyor. Şanlıurfa'da bir minibüs içerisinde insandan fazla hayvan taşınıyor. Minibüsün içerisinden tam 25 adet koyun indirildi.

Şanlıurfa'nın köy ve ilçelerinden hayvan pazarına kurbanlık getiren vatandaşların, koyun koyuna yolculukları objektiflere yansıyınca ilginç görüntüler ortaya çıkıyor. Pazara köylerden minibüs ve otobüslerle koyunlarını getiren besiciler, yarı ücret olarak alınan taşıma ücretinin yüksek oluşundan yakınıyor. Koyun başına mesafeye göre 2,5 YTL ücret aldıklarını belirten şoförler, bunu her yıl yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde yaptıklarını söylediler. İşlerinin iyi olmadığını belirten şoförler, insanlar ve
hayvanlardan aynı fiyatı aldıklarını kaydetti.

Bu arada, köylerde taşımalı eğitim yapan bazı okul taşıtlarının içerisinde de kurbanlık koyun olduğu görüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 10:31:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?