5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kriz kestane satışlarını da vurdu

Dünyadaki küresel mali kriz, Şanlıurfa'daki kestane satıcılarını da etkiledi.

Satışların düşük olduğunu söyleyen esnaf, kestane satışlarının geçen yıla oranla düşük olduğunu ve kestaneyi sadece zengin insanların alabildiğini belirtiyor.
Soğuk kış gecelerinin vazgeçilmez tadı kestane, Şanlıurfa'daki caddelerinde yerini aldı. Kış aylarının gelmesiyle birlikte soğuk gecelerinin vazgeçilmez tadı kestane, etkilendiği krizden dolayı alıcı bulmuyor. Özellikle şehir trafiğinin yoğun olduğu akşam saatlerinde işten eve giden vatandaşlar, caddeler üzerindeki kestanecilere uğradığında, kilogram fiyatını duyunca alışveriş yapmadan dönüyor. Caddelerde kestane tezgahı açan esnaf, satışların geçen yılla kıyas edildiğinde iyi olmadığını söyledi.


Atatürk Bulvarı üzerinde kestane tezgahı bulunan İsmail Çaldıran, "Akşam saatlerinde daha çok satılan kestane, bu yıl pek alıcı bulmuyor. Lüks sırasına giren kestane vatandaşların ilgisini çekiyor ama pahalı olduğundan fazla satış yapamıyoruz. Ülkemizde de varolan küresel kriz kestane satışlarını da etkiledi" dedi.
Kestanenin kilogramını 10 YTL'den sattıklarını söyleyen Çaldıran, geçen yıla oranla küresel mali krizden etkilenen kestane satışlarının düşük olduğunu belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2008 Cumartesi 09:41:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?