5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Küçük Beritan'ın okul özlemi

Şanlıurfa'da, ailesi tarafından pamuk tarlasında çalıştırılan 13 yaşındaki Beritan Akkuş, 2 ay okulundan uzak kalacağı için gözyaşlarını tutamadı. Dakikalarca ağlayan Beritan, "Okulumu, öğretmenimi, kitabımı özledim" dedi.


Yaşıtları okula giderken, Şanlıurfalı Akkuş ailesinin 13 yaşındaki kızı ailesi tarafından pamuk tarlasında çalıştırılıyor. Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine bağlı Aybastı köyünde yaşayan 6 kişilik Akkuş ailesi, hasat mevsimiyle birlikte ırgatlık yapmak için yaşadıkları köyden Şanlıurfa merkeze bağlı Gerçüş köyüne göç etti. Ailenin en büyük çocuğu olan Suruç 11 Nisan Beldesi İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Beritan Akkuş da çalıştırılmak üzere okuldan alınarak tarlaya götürüldü. 2007-2008 eğitim-öğretim yılının başlamasının üzerinden 2 hafta geçmesine rağmen okula gönderilmeyen Beritan Akkuş, okulundan 50 kilometre uzakta küçük yaşta ırgatlık yaparak pamuk topluyor.


Yoksul bir ailenin kızı olan Akkuş, Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan'a seslenerek okula gitmek istediğini söylerken gözyaşlarına boğuldu. 13 yaşındaki Beritan Akkuş, "Ben okula gitmek istiyorum. Pamuk toplamak istemiyorum. Okuyup meslek sahibi olmak istiyorum. Güneşin altında çalışmak istemiyorum. Kitaplarımı, okulumu, arkadaşlarımı, öğretmenimi özledim. Okulda ve derslerimde başarılıyım. Takdir, teşekkür belgesi alıyorum. Herkes çocuklarına bir şey alırken benim babam bana bir şey alamıyor. İnşallah Vali Bey sesimi duyar, yapabileceği kadar bize yardım yapar. İyi haberler bekliyorum" dedi.


Okula gitmek için pamuk tarlasında ağlayan Beritan Akkuş'un babası Mustafa Akkuş, "Dağın başına gelmişiz. Ben çocuğu evde nasıl bırakayım, evde kimse yoktur. Mecbur kalmışız, çocuğumu yanımda getirdim. Okula göndermek istesem, okulun olduğu bir yere göç etmem gerekir. Yılda 2 aylık işimiz var. Okul için işi bırakamam" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2007 Çarşamba 14:47:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?