4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Küçük Cihan'ın okuma azmi

KÜÇÜK CİHAN'IN OKUMA AZMİ

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde 12 yaşındaki Cihan Pek, defter, kitap çanta alabilmek için gece yarılarına kadar şehrin dört bir yanını dolaşıp ayakkabı boyacılığı yapıyor. Küçük Cihan bununla beraber babası şehir dışına gündelik işçi olarak çalıştığı için evinin geçimini de o karşılıyor.

Viranşehir ilçesi Dumlupınar Mahallesi'nde ikamet eden 12 yaşındaki Cihan Pek, eğitim öncesi okul masraflarını çıkarabilmek için gece yarılarına kadar kahvehane ve işyerlerini dolaşıp ayakkabı boyacılığı yapıyor. 8 kardeş olan pek ailesinin reisi çocuklarının geçimini sağlamak için şehir dışında gündelik işçi olarak Cihan'ın dışında 5 çocuğuyla birlikte çalışmaya gitmiş. Küçük Cihan'da hem evinin ihtiyacını hem de eğitim ihtiyaçları olan kalem, kitap, çanta ala bilmek için küçücük bedeniyle eline aldığı

1 çift terlik ve sırtına aldığı yırtık eski okul çantasıyla hayatın tüm olumsuzluklarına rağmen okumak için durmak bilmeden sabahın erken saatlerinden gece yarılarına kadar çalışıyor. Ayakkabı boyacılığı yapan küçük Cihan, büyüyünce avukat olmak istiyor.

KÜÇÜK CİHAN'IN OKUMA AZMİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2010 Cuma 13:14:03
Güncelleme :17 Eylül 2010 Cuma 17:59:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?