5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Küçük kızı kene mi öldürdü?

Şanlıurfa'da tedavi için getirildiği hastanede duran kalbine masaj yapılmak istenirken koltuk altında kene görülen 1.5 yaşındaki kızın cesedi otopsi için Adana'ya gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine bağlı Kurudere köyünün Hori mezrasında yaşayan 1.5 yaşındaki Ş.A., önceki gün annesi Zekiye A. ile birlikte anneannesinin yaşadığı Kardeşler köyüne gitti. Akşam saatlerinde rahatsızlanan 1.5 yaşındaki kız, Akçakale Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Küçük kız burada yapılan müdahalenin ardından taburcu edilerek evine gönderildi. Ş.A., dün gece aniden tekrar fenalaşınca tekrar Akçakale Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Şuuru kapalı olan küçük kızın ateşinin
düşürülmesi için Akçakale Devlet Hastanesi doktorları Şanlıurfa'dan yardım istedi. Şanlıurfalı doktorların talebi üzerine küçük kız daha sonra Şanlıurfa Çocuk Şanlıurfa'ya sevk edildi.

Ambulansla Akçakale'den Şanlıurfa'ya getirilirken yolda kalbi duran küçük kıza Çocuk Hastanesi Acil Servisi'nde doktorlar tarafından kalp masajı yapılmaya başlandı. Bu sırada elbiseleri çıkartılan Ş.A.'nın koltuk altında bir kene görüldü. Acil Servis'te yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan küçük kızın cesedi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Hasan Demir, Akçakale Devlet Hastanesi'ne getirildiğinde bilinci kapalı olan küçük kızın burada yapılan müdahalenin ardından Şanlıurfa'ya sevk edildiğini belirtti. Demir, "Şanlıurfa'ya gelirken yolda kalbi duran Ş.A., Çocuk Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hastanede kalp masajı yapılırken elbisesi çıkartıldığında Ş.A.'nın koltuk altında kene görülmüş. Kene ısırmasından şüphelendiğimiz küçük kızın cesedini keneyle birlikte otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderdik. Ölüm nedeni burada yapılacak otopsi ile netlik kazanacak" dedi.

Öte yandan, küçük kızın babası olayla ilgili bir açıklama yapmak istemediğini söyledi. Baba Cemil A., kızının cesedinin otopsi için Adana'da olduğunu ve kendilerinin de bu konu hakkında fazla bilgisi olmadığını belirtti.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 16:41:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?