5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Küçük kızın organları umut oldu

Şanlıurfa'da okul çıkışı evine giderken bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan ve beyin ölümü gerçekleşen ilköğretim okulu öğrencisi 7 yaşındaki Emine Akdeniz'in 2 böbreği ve karaciğeri, 3 hastaya umut oldu.


Geçirdiği trafik kazası sonrası ağır yaralı olarak Şanlıurfa 500 Yataklı Devlet Hastanesi Yoğum Bakım Servisi'nde tedavi altına alınan küçük kızın beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine baba Şerif Akdeniz (34), hastane yönetimi ile görüşerek kızının organlarını bağışlamak istediğini bildirdi. Şanlıurfa 500 Yataklı Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Doktor Hikmet Şeyhanlıgil, durumu Organ Bağışı Ulusal Koordinasyon Merkezi'ne bildirdi. İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Dekanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz başkanlığında Şanlıurfa'ya gelen 4 kişilik bir ekip, 7 yaşındaki kızı saat 21.00 sıralarında ameliyata aldı. Küçük kızın 2 böbreği ile karaciğeri nakil için çıkarıldı. İlköğretim okulu öğrencisi Emine Akdeniz'in özel bir araçla Malatya'ya götürülen organlarından karaciğerinin 45 yaşındaki siroz hastası Mustafa Çelik'e; 2 böbreğinin ise böbrek hastası 2 çocuğa takılacağı bildirildi.


Baba Şerif Akdeniz, "Kızım Cuma günü okuldan eve gelirken bir otomobil çarptı. Benim kızım öldü, başkaları ölmesin. Televizyondan etkilenerek kızımın organlarını bağışladım. Organ bağışını yaparken kimse bana baskı yapmadı, kendi isteğimle bağışladım. Herkes organ bağışına duyarlı olsun" dedi.
İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi Dekanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz ise, "Bu bölgede görülen organ bağışı başka yerde olmadı. Şanlıurfa'da son 1 yılda 2 organ bağışı yapıldı. Trafik kazası sonucu ölen 7 yaşındaki kızın 2 böbreği ile karaciğerini aldık. Karaciğeri siroz hastası olan Mustafa Çelik'e bu gece nakledeceğiz. 2 böbrek de yarın başka 2 çocuk hastaya nakil edilecek. Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi, karaciğer nakli gerçekleştiriyor. Bu bölgedeki karaciğer hastaları, organ nakli için başka yere gitmeden Turgut Özal Tıp Merkezi'ne başvurabilirler" diye konuştu.


Şanlıurfa 500 Yataklı Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Doktor Hikmet Şeyhanlıgil de, "İnsanların organ bağışına duyarlığını görmek güzel bir şeydir. Şanlıurfa'daki insanları organ nakli konusunda bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Amacımız organ bağışı sayısını artırmak değil, organ bağışı bilincini vermektir. Bu olduktan sonra her şeyi başarırız" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2007 Salı 23:58:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?