3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Küçük Yaren'den örnek davranış

Şanlıurfa’da babası böbrek hastası olan ilköğretim öğrencisi Yaren Hiçdurmaz, organ bağışı için broşür dağıttı. Şanlıurfa Rasime Polat İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi Yaren Hiçdurmaz, 4 yıl önce babasının böbrek hastalığına yakalandığını ve 3 yıldır diyaliz makinesine bağlı olarak yaşadığını söyledi.

Bu yıl organ bağışına destek vermek için Sağlık Bakanlığı’ndan organ bağışı ile ilgili olarak broşürler isteyen Yaren Hiçdurmaz, eğitim gördüğü Rasime Polat İlköğretim Okulu’nda, caddede ve sokaklarda broşür dağıttı. Ana caddede trafik organ nakli ile broşür dağıtan Yaren, herkesi organ bağışına davet etti.

 İşyerlerine afiş asan 9 yaşındaki Yaren Hiçdurmaz, babasının 4 yıldır böbrek hastası olduğunu belirterek, "3 yıldır diyalize giriyor. Dünyada insanların hastalar için çalışmasını isterim. Her organ bir melektir, onlar bir hayat kurtarır. İnsanların hastalar için bir şeyler yapmasını isterim. Bunun için insanlara bir mesaj vermek istedim. Benim babam kanserli olduğu için organ nakli de yapılmıyor. Herkesi organ bağışına davet ediyorum" dedi.

Yaren Hiçdurmaz, babasının durumundan etkilenerek insan sağlığı ve organlarıyla ilgili 1 yıl önce resimler yaptı. "Organınızı bağışlayın hayat kurtarın", "Yaşamınız sonlandıktan sonra doku ve organlarınız 4 kişiye hayat verir", "Bağışlanan her göz karanlığa uzanan bir umuttur" gibi ifadeler yazılı olan resim sergisini geçen yıl açmıştı.

ş.urfa
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2004 Cumartesi 13:24:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?