5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kültür ve Sanat Festivali başlıyor

Şanlıurfa Belediyesi tarafından düzenlenen "Peygamberler Şehri Şanlıurfa 4. Kültür ve Sanat Festivali", 8 Ekim'de başlıyor.

Organizasyon kapsamında ünlü sanatçıların konserleri ve defileler de yer alıyor.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, festivalin 3 gün süreceğini belirterek, "Geleneksel hale getirdiğimiz 'Peygamberler Şehri Şanlıurfa Kültür ve Sanat Festivali'nin dördüncüsünde buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yıl ekim ayında düzenlenen festivalin tüm insanları sevgi ve hoşgörü ortamında buluşturacağına inanıyorum. 11 bin 500 yıllık kültürel mirasla yoğrulmuş Şanlıurfa kültürünü kendimize has misafirperverliğimizle yaşatacağımız festivale tüm Şanlıurfalıları bekliyoruz" dedi.

"Peygamberler Şehri Şanlıurfa 4. Kültür ve Sanat Festivali", 8 Ekim 2008 tarihinde belediye önünden Balıklıgöl'e kadar yapılacak kortej yürüyüşü ile start alacak. Aynı gün Balıklıgöl Anfi Tiyatro'da açılış konuşması, mehter ve halk oyunları gösterileri, karma resim sergisi, şehrin muhtelif yerlerinde mehter ve halk oyunları gösterileri, Balıklıgöl Anfi Tiyatro'da "Karanlıktan Aydınlığa Doğru" isimli defile yapılacak. Defileye Türkiye'den ve dünyadan birçok ünlü manken katılacak.

Festivalin ikinci günü 9 Ekim 2008 tarihinde ise şehrin çeşitli yerlerinde mehter ve halk oyunları gösterileri, DSİ 15. Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu'nda Bedirhan Gökçe şiir dinletisi, ana sahnede çiğ köfte ve isot yarışması yapılacak. Akşam saatlerinde ise Çarşamba pazar yerinde Emel Müftüoğlu ile Ferhat Göçer konser verecek.

Festivalin üçüncü günü olan 10 Ekim 2008 tarihinde de çeşitli yerlerde mehter ve halk oyunları gösterileri, DSİ 15. Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu'nda Mehmet Özbek'ten "Urfa'dan Hoş Seda" konseri, hipodromda "En Güzel Arap Atı Yetiştiriciliği" yarışması yapılacak. Akşam saatlerinde Çarşamba pazar yerinde düzenlenecek sıra gecesinin ardından ünlü popçu Gökhan Özen konser verecek.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2008 Cumartesi 15:14:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?