5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kuraklık otomobil sektörünü bile vurdu

Tarım şehri Şanlıurfa'da kurak bir yılın yaşanması bir çok sektörü olduğu gibi otomobil sektörünü de etkiliyor.

Yaşanan kuraklık sonrası halkın çoğunluğunu çiftçi kesiminin oluşturduğu Şanlıurfa'da ikinci el otomobil piyasası zor günler yaşıyor.

Görüşülen bazı ikinci el otomobil galeri sahipleri özellikle piyasada nakit para dolaşımının çok az olduğunu, bu yüzden satışların yok denecek kadar azaldığını aktardı. Bu duruma etken olarak bu yıl yaşanan kuraklık, dolayısıyla tarım şehri olan Şanlıurfa piyasasında para dolaşımının olmaması olarak gösteriliyor. Sadece 5 yaşa kadar olan otomobiller için alınabilen banka kredileri ise piyasaya su serpiyor. Çeşit çeşit modellerde satış yapan galeri sahipleri otomobillerini satabilmek için müşteri bekliyor. Galeri sahipleri gerçek bir alıcı olması halinde ise geniş imkanlar sunarak, otomobili satabilmek için oldukça fazla dil dökmek zorunda kalıyor.

Uzun yıllardır ikinci el otomobil piyasasında işletmecilik yapan Salih Bakır, "Şanlıurfa, bu gün bir tarım şehridir. Bu yıl yaşanan kuraklık nedeniyle piyasada para dolaşımının olmaması bizleri de olumsuz etkiledi. Çiftçi yaşanan kuraklık nedeniyle ekinini yerden bile kaldıramadı. Bu durum piyasaya sıcak para akışını durdurdu ve bizleri de olumsuz etkiledi. Son günlerde satabildiğimiz otomobilleri de daha çok banka kredisi alabilen müşterilerimiz tarafından satın alınabiliyor" dedi.

Bakır, piyasada azalan paradan dolayı vatandaşların zaruri ihtiyaçlarına yöneldiğini bu yüzden otomobil alımının da ikinci plana düştüğünü söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 16:29:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?