5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kurban satış ve kesim yerleri

Şanlıurfa'da kurban satış ve kesim yerleri belirlendi.

Şanlıurfa'da toplam 9 adet kurban satış yeri belirlenirken 18 adet kurban kesim yeri tespit edildi.

Şanlıurfa Belediyesi Zabıta Müdürü Abdurrahman Ayıldağ, hayvancılıkla uğraşan esnafların açıklanan yerler dışında satış yapmamalarını isteyerek, kurban almak isteyenlerinde bu merkezlerde kurbanlarını alarak belirtilen yerlerde kesmeleri konusunda uyarıda bulundu. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi son hazırlıklarını yapan Şanlıurfa Belediyesi'nde Zabıta Müdürü Abdurrahman Ayıldağ, kurban satış ve kesim yerleri konusunda bilgi verdi.

9 adet kurban satış, 18 adet kurban kesim yeri tespit edildiğini belirten Zabıta Müdürü Ayıldağ, "Kurban satış yerleri ile kurban kesim yerlerini de tespit etmiş bulunmaktayız. Kurban satış yerlerimiz 9 adettir. Bunlar, Hayvan Pazarı, Cezaevi'nin güneyi Eyyüp Peygamber makamının doğu tarafındaki boş alan, Hayati Harrani Mahallesi Sıhhiye Er İbrahim Demir Sokak, Komiser Şakir Sokağın birleştiği nokta, Eyüp Nebi Mahallesi Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Halil Kanat Sokağı, Haleplibahçe'deki 11 Nisan Fuar alanı, Süleymaniye Mahallesi Semt Pazarı'nın bulunduğu mevki, Ahmet Yesevi Mahallesi, Devteşti Mahallesi üzerinde boş alan ve Askerlik Şubesi yanındaki Köy Hizmetleri karşısındaki boş alandır" dedi.

Şanlıurfa Belediyesi Zabıta Müdürü Abdurrahman Ayıldağ, ayrıca 18 adet kurban kesim yeri tespit ettiklerini belirterek şunları söyledi;

"Kurban kesim yerlerimizde hayvan kesimi sırasında kullanılacak olan kancalar olacak. Çamurlu olan bölgelerde mucur dökülerek stabilize çalışması yapıldıktan sonra çadırlarımız kurulacak ve vatandaşlarımız kurbanlarını burada kesecekler. Dolayısıyla bu kesim yerleri dışında kurban kesimine müsaade etmeyeceğiz. Görüldüğü takdirde Kabahatler Kanunu'nun ilgili maddesine göre haklarında yasal işlem yapacağız. Kaçan büyük baş hayvanlarla ilgili de uzman ekibimiz olacak. Bununla ilgili Tarım İl Müdürlüğü ile birlikte Veteriner Müdürlüğümüz koordineyi yapmışladır. Çalışmalarımız devam edecektir."

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 12:41:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?