3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Kurban skandalı

(ÖZEL HABER) ŞANLIURFA'DA KURBAN SKANDALI

Şanlıurfa'da vatandaşlara satılan kurbanlık ineklerin bazılarının gebe çıkması kurban sahiplerini şoke etti.

Sabahın ilk saatlerinden itibaren mezarlıkları ziyaret ettikten sonra kurbanlıklarını kesmeye başlayan vatandaşlar gözlerine inanamadılar.

Önceden gebe olduğu fark edilmeyen kurbanlık inek kesen vatandaşlar, kestikleri kurbanın içinden yavruyu görünce gözlerine inanamadı.

Neye uğradığını şaşıran kurban sahipleri aldıkları hayvanın veteriner kontrolünden geçtiğini iddia ettiler.

Kasap küçük hayvanın can çekişmemesi için yavruyu da kesmek zorunda kaldı. Kurbanlığı kesen kasap İbrahim Güzel, dişi hayvan kestiğini belirterek, "Bugün 3 tane dişi hayvan kestim, üçü de yavruluydu. Dişi hayvanların şimdi üreme zamanı. Hayvanlar sonbaharda gebe kalıyor, bahar ayında doğum yapıyor. Kışın kesilen dişi hayvanların hepsi gebedir. Vatandaşlarımızın kurban keseceği zaman dişi hayvan almamaları gerekiyor. Suç bu hayvanı satanlarda. Bu hayvanın nasıl hamile olduğunu görmemişler. 4 ayı kalmamıştır doğum yapmaya. Bunu satan gerçek bir hayvandır. Ben bütün gelen hayvanları kontrol edemiyorum. Sadece bana kes diyorlar. Ben de kesiyorum" dedi.

Kurbanlık sahiplerinden Nihat Karabulut ise, "Bugün çok üzücü bir olay yaşadık. Bir dişi hayvan aldık o da gebe çıktı. Buradan vatandaşlarımıza sesleniyoruz. Kurban kesenler lütfen dişi hayvan almasınlar. Bakın biz kestik başkaları kesmesin. Buradan hayvan satıcılarına de sesleniyoruz. Dişi hayvan satmasınlar. Bu kurbanlık değildir, caniliktir, ama suç bizim değil, suç, bu hayvanı bize satanlarda ve veterinerlerdedir. Bu hayvanı keseceğimize pişman olduk. Keşke kesmeseydik" diye konuştu.

Öte yandan edinilen bilgiye göre, alınan kurbanlık hayvanın Şanlıurfa Evren Sanayi Sitesi civarında M.T.'nin çiftliğinden 3 bin 500 TL karşılığında satıldığı iddia edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2010 Salı 15:06:01
Güncelleme :16 Kasım 2010 Salı 15:45:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?