5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kurbanlık koçlar pazara indi

Şanlıurfa hayvan pazarında Kurban Bayramı nedeniyle hareketlilik başlarken, insanlar ile kurbanlık koçlar aynı araçta yolculuk yapıyor.

Yağışlı havaya rağmen hayvan sahipleri ve kurbanlık almak isteyen vatandaşların akın ettiği Eyyibiye semtindeki hayvan pazarında ilginç görüntüler ortaya çıktı. Satılmak için köylerden Şanlıurfa şehir merkezine getirilen kurbanlıklar, kamyonetlerle ve vatandaşların da bindiği minibüslerle taşınıyor. Bazı vatandaşlar da satmak için koyunlarını otomobillerinin bagajında hayvan pazarına getiriyor. Yolcu taşıyan minibüsler insanlardan kişi başına 5 YTL ücret alırken, kurbanlık koyunlardan ise koyun başına 2,5 YTL ücret alıyor. Kurbanlık koyunların 150 ile 300, büyükbaş hayvanların 2 ile 3 bin YTL arasında satıldığı Şanlıurfa'da bazı vatandaşlar ise, aldıkları koyunları evlerine sepetli motosikletle götürüyor.

Hayvan pazarı esnafı kurban satışlarının iyi olduğunu belirtirken, minibüs şoförleri ise fazla yolcu olmadığından yakıt parasını çıkarmak için insanlar ile hayvanları birlikte taşıdıklarını söyledi. Bir minibüs şoförü, yolculardan çok kurbanlık koç olduğunu belirterek, "İnsanlarla koyunları aynı araçta getiriyoruz ama, yolcu fazla bulamıyoruz. Bir minibüse iki yolcu alırken, diğerleri kurbanlık koçlardır. İnsanları kişi başına 5, koyunları ise 2,5 YTL'ye taşıyoruz" dedi.

Koyunlarla yolculuk yapan bir vatandaş ise, "Hayvanlarla aynı araçta yolculuk yapmaktan sıkılıyoruz, ama ne yapalım?" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2007 Salı 12:51:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mahmut gumuscu IP: 213.145.130.xxx Tarih : 17.12.2007 01:16:48

efendıler bakınız ben urfalıyım ama yurt dısından yazıyorum oyle bır abartılı haber yazmıssınızkı bılmeyen bu haberle genelı hayvanla beraer yasıyor gıbı genelde kultur yoksunu kohne bır koy koylu ıntıbası verılmıs bu yazdıgınız semt sızde bılırsınız varosların kıt kanat gecınen ınsanlarımızın yerı yapmayı lutfen memleketı bılmeyen urfada mınıbuste koy ıntıbası verılmıs urfa ıcın kotu ıntıba