4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Kurbanlıklar el yakıyor

KURBAN FİYATLARI EL YAKIYOR

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde bu yıl kurban fiyatları el yakıyor. Bu yıl kurbanlıkların çok yüzsek fiyatta olduğundan yakınan vatandaşlar kurban alamamaktan yakındı.

Akçakale Belediyesi'nin geçici olarak tahsis ettiği Fevzi Çakmak Mahallesi'nde kurulan kurban pazarına yoğun talep var. Kurban bayramına son birkaç gün kala kurban pazarları kızıştı. Kurbanlıkların son günlerde ucuzlayacağını tahmin ederek kurban almayıp son birkaç güne kalan vatandaşlar, ucuza kurban bulmanın telaşına düştü. Satıcılarda vatandaşın bu telaşını fark etmesi üzerine kurban fiyatlarını yüksek tutmaya çalışıyor.

Kurban fiyatlarının geçen yıla nazaran çok yüksek olduğunu söyleyen İsa Kaya adlı vatandaş, bu yıl kurban almak için çok zorlanacağını ifade etti. Kaya, "Geçen yıl kurbanlık bir koyunun fiyatı 450-500 TL arası idi. Bu yılki fiyatlar 700-800 TL arası olmuş. Bu yıl kurbanlık almak için çok zorlanacağım. Kurbanlık almak için dört aydır kendimi sıkıştırarak zor bela 600 TL biriktirebildim. Şimdi de iyi bir kurbanlık almaya geldim ancak fiyatlar el yakıyor. Kurbanlık alamamaktan korkuyorum. Daha önce iki taksit halinde kurbanlık alabiliyorduk. Şimdi satıcılar artık taksitle satış da yapmıyor, demek ki insanlarda ekonomik sıkıntı son noktaya gelmiş. Yine de kurbanlık almak için şansımı deneyeceğim. Belki elimdeki paraya göre bir kurban bulabilirim. Bu yıl kurbanlık alamazsam çok üzülürüm" dedi.

KURBAN FİYATLARI EL YAKIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2010 Cumartesi 12:28:04
Güncelleme :13 Kasım 2010 Cumartesi 12:39:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?