5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kursiyerlerden el emeği sergisi

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi (HEM) meslek kurslarının 2008-2009 yılsonu karma sergisi açıldı.

İlçe Halk Eğitim Merkezi'nin yılsonu karma sergisinin açılışı, Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan'ın eşi Ayla Yavaşcan'ın katılımı ile gerçekleşti. Sergiye ayrıca, Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, eşi Nazlı Aygöl, İl Genel Meclis Üyesi Ömer Ay, İl Genel Meclis Üyesi Hikmet Başak, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Avni Ak, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Gerçek, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdullah Okay ve daire amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Yatılı İlköğretim Bölge Okulu müzik ekibi tarafından okunan yöresel türkülerle başladı. Öğrencilerin okuduğu türküler izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.
Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, yapılan bu tür etkinliklerin ilçeye faydalı olduğunu ifade etti. Aygöl, "Kursa katılan kursiyerlerin el emeği, göz nuru eserler toplumun beğenisine kazanmıştır. Kursiyeriler bu çalışmalarla sunmalarını başarıyla gerçekleştirmişlerdir. Halk eğitim merkezi herkese bu fırsatı tanımıştır. Halk Eğitimi Merkezi'nin çalışmalarını her zaman desteklemekteyiz" dedi.

Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Birol Baytok, Halk Eğitimi Merkezi'nin 2008-2009 eğitim öğretim yılındaki faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Baytok, "Akçakale Halk Eğitim Merkezi tarafından 2008-2009 eğitim öğretim yılında 16 branşta 184 adet kurs açıldı ve bu kurslara toplam 2 bin 810 kursiyer kayıt yaptırdı. Okuma yazma 1. kademe kursuna 801, okuma-yazma 2. kademe kursuna 319, bilgisayar işletmesi operatörlüğü kursuna 128, kalorifer-ateşçi kursuna 43, İngilizce kursuna 109, SBS hazırlık kursuna 932, giyim (biçki-dikiş) kursuna 150, makine nakışı kursuna 94, kuaförlük saç bakımı ve yapımı kursuna 18, futbol kursuna 37, çilek yetiştiriciliği kursuna 23, zeytin yetiştiriciliği kursuna 35, organik sebze yetiştiriciliği kursuna 32, Türkçe kursuna 32, Matematik kursuna 32, Sosyal Bilgiler kursuna 25 kişi katılmıştır" dedi.

Kursiyerlerin belgelerini Vali Yusuf Yavaşcan'ın eşi Ayla Yavaşcan, Kaymakam Şefik Aygöl ve eşi Nazlı Aygöl ile İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Avni Ak verdi. Okuma-yazma kursunda başarılı olan 70 yaşındaki Şaha Sökmen'e belgesini ise Ayla Yavaşcan verdi.

Konuşmaların ardından Vali Yusuf Yavaşcan'ın eşi Ayla Yavaşcan, Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, eşi Nazlı Aygöl serginin açılış kurdelesini keserek, sergide emeği geçen usta öğretici ve kursiyerlere teşekkür edip, başarılarının devamını diledi. Davetliler daha sonra yıl içerisinde yapılan el emeği ve göz nuru ürünlerin yer aldığı sergiyi gezdi. Sergi sonunda davetlilere ikramlarda bulunuldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 12:32:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?