5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kursiyerlere Avrupa'ya gitme şansı

Şanlıurfa Anadolu Kız Meslek Lisesi ile Kız Meslek Lisesi, bilgisayar kurs programına katılan kursiyerleri Hollanda, Danimarka ve İsveç ülkelerine götürüyor.


Konu ile ilgili olarak Valilik tarafından yapılan açıklamada, "Bu yıl Şanlıurfa Anadolu Kız Meslek Lisesi ile Kız Meslek Lisesi geçen seneki çalışmalarından farklı olarak kendi öğrencileri dışında da Avrupa'ya öğrenci göndermeyi planlıyor.

Mesleki ve yaygın eğitim kursları kapsamında meslek lisesi ve düz lise mezunlarının erkek veya kız ayrımı yapmadan başvuracağı bilgisayar kurslarına katılan kursiyerler arasından seçilecek olan öğrenciler, üç grup halinde 30 kursiyer öğretmenleri eşliğinde İsveç, Hollanda ve Danimarka'ya gönderilecek. AB kapsamında bu ülkelere gitmek için bilgisayar kurslarına katılmak isteyen öğrencilerin Şanlıurfa Anadolu Kız Meslek Lisesi ve Kız Meslek Lisesi Müdürlüğüne şahsen başvurmaları gerekmektedir" denildi.


Bu arada okul müdürü Zahit Dalbaşı ise yaptığı açıklamada, "Bu yılki projemizin kabul edilmesine hem kendimiz hem de gençlerimiz adına mutluyuz. Bu proje gençlerimize yeni bir bakış açısı kazandıracaktır. Kazandıkları bilgileri Türkiye'deki Şanlıurfa'daki arkadaşları ile paylaşacaklardır. Buradaki çalışmalar sonucu yurtdışından alacakları sertifika ile iş imkanı bulabileceklerdir" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 13:43:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?