5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kursiyerlere Cumhuriyet altını

Viranşehir ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen ve 9 hafta süren birinci kademe ve ikinci kademe okuma yazma kursunu başarı ile tamamlayan 40 kursiyere belgeleri törenle verildi.

Viranşehir Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen törene Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, eşi Ayla Yavaşcan, Vali Yardımcısı Abdulmuttalip Akdemir eşi Hatice Akdemir, Ceylanpınar Kaymakamı Şevket Atlı'nın eşi Emine Atlı ve Viranşehir Kaymakamı Ogün Bahadır'ın eşi Tuba Bahadır katıldı.

Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan törende yaptığı konuşmada, "Okuma yazma kurslarına katılma cesareti gösteren kardeşlerimize, ablalarımıza ve annelerimize çok teşekkür ediyor, tebrik ediyorum. Bundan sonra bu okuma yazmanın onlara çok faydası olacağını kendileri de zaten göreceklerdir. Onların halen okuma yazma bilmeyenlere örnek olmalarını, Viranşehir'de tek bir okuma yazma bilmeyen kalmayana kadar bu mücadele de onların örnek olmalarını diliyorum" dedi.

Bu arada, kursiyerler adına söz alan 50 yaşındaki 3 çocuk annesi Zehra Mutlu, "Her şeyden önce okumak gelir. Kadın erkek hiç fark etmez. Önemli olan okumaktır. Özellikle bayanların okumasını daha çok istiyorum. Daha çok üstünde durulmasını istiyorum. Annelerin üstünde durup özellikle kız çocuklarını okutmasını istiyorum" dedi.

Öte yandan, 1 yaşında iken sobanın tutuşması sonucu birinci derece yanık bulunan ve Viranşehir Kaymakamlığınca ameliyat ettirilen 9 yaşındaki Emine Yıldız, geçen yıl Viranşehir Kaymakamlığınca düzenlenen "İstiklal Marşı Okuma" yarışmasına Viranşehir İlçesi Demirci Köyü İlköğretim Okulu adına katılmış ve birinci olmuştu. Viranşehir İlçesi Demirci Köyü ilköğretim Okulu ikinci sınıf öğrencisi olan Emine Yıldız ile ilgili bir slayt gösterisi sunuldu. Slayt bitiminde Emine Yıldız İstiklal Marşı'nın tamamını okudu.

Emine Yıldız'ı tebrik eden Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, yardım çekini de minik Emine'ye teslim etti. Törende ayrıca, Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan tarafından Viranşehir İlçesi Demirci Köyü ilköğretim Okulu Müdürüne de takdirname verildi.

Viranşehir Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen ve 20 hafta süren "Benim Ailem Anne Eğitim" seminerine katılan 10 kursiyere ise başarılarından dolayı da Cumhuriyet altını hediye edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2007 Perşembe 17:27:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?