5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kürt ünlü sergisi

Ressam Nevin Güngör Reşan, ünlü Kürt edebiyatçı; yazar, şair, mimar portrelerinin yer aldığı 110 parçadan oluşan kişisel resim sergisini, Viranşehir'de sergiledi.

Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin, Viranşehir Belediye Başkan Yardımcısı Nayıf Aslan, DTP ilçe Başkanı Adnan Etli, Ressam Nevin Güngör Reşan ve sanatseverler ve çok sayıda davetli açılışa katıldı.


Viranşehir Belediyesi Kültür ve Sanat merkezinde 7 Temmuz 2008 tarihine kadar açık kalacak resim sergisi öncesi bir kokteyl düzenlendi. Açılışa gelen konuklar Viranşehir kavalı eşliğinde halay çektiler. Açılış kurdelesini Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin, DTP ilçe Başkanı Adnan Etli ve Ressam Nevin Güngör Reşan ve DTP'li bayanlar kestiler. Açılış kurdelesini kesen Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin, Ressam Güngör Reşan'ı çalışmasından dolayı tebrik ederek şöyle konuştu:


"Bugün Kürt ünlülerine ev sahipliği yapıyoruz. Ressam arkadaşımızı tebrik ediyoruz. Emeklerini görüyoruz. Birçok isim yapmış Kürt aydınını bize tanıttılar. Onlar bir yol açtılar, dilerim bundan sonra bu yoldan çok kişi yürür. Sanatçı arkadaşlara başarılar diliyorum."

..
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 16:33:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?