5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kurtulmuş'un uçağı arızalandı

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un özel uçağında arıza meydana gelince, THY'nin tarifeli uçağı ile Ankara'ya hareket etti.

Partisi'nin Adıyaman ve Şanlıurfa mitingi için bölgeye gelen SP lideri Kurtulmuş'un uçağı GAP Havaalanı'na indikten sonra pistte hareket halindeyken, bakım çalışması yapılan pistin kenarında bulunan aydınlatma direğine hafif çarpması sonucu kanadında küçük çapta bir hasar meydana gelmişti. SP Lideri Kurtulmuş daha sonra partisinin il teşkilatının vermiş olduğu yemeğe katıldı. Gece saat 20.30 sıralarında havalanması planlanan uçağın arızasının giderilemediğinden dolayı Kurtulmuş, geceyi Şanlıurfa'da geçirmek zorunda kaldı. Uçağın kanadındaki pervanesindeki arızasının onarılmadığı için Numan Kurtulmuş, bugün THY'nin tarifeli uçağı ile Ankara'ya gitti.

Bu arada, GAP Havaalanı yetkilileri ise, SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un özel uçağının Adıyaman'dan Şanlıurfa'ya iniş yaptıktan sonra uçağın pistteki bakım çalışması yapılan yere girdiğini ve orada kanadının ışıklandırma direğine çarpması sonucu hafif hasar meydana geldiğini belirterek, uçağın havalanamadığını söylediler. Yetkililer, arızanın giderilme çalışmasının yapıldığını kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 12:29:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?