5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kurtulmuş'un uçağı bir aydır bekliyor

29 Mart'ta yapılan yerel seçimler öncesi Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'ya destek vermek için Şanlıurfa'ya gelen Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un arızalanan uçağı 1 aydır havaalanında bekletiliyor.

SP Lideri Numan Kurtulmuş'u taşıyan İngiliz bir firmaya ait TC-RSA tipi uçak, 30 gün önce Adıyaman'a, daha sonra da Şanlıurfa GAP Uluslararası Havaalanı'na inerken pistte bulunan dubalara çarpması sonucu pervanesi kırılmıştı.

Kurtulmuş'un da içinde bulunduğu uçak, havada yaşanan paniğin ardındın tamir edilmesi için GAP Uluslararası Havaalanı'nda bekletiliyor. Uçağın arızalanmasının ardından Kurtulmuş, Türk Hava Yolları'nın tarifeli uçağıyla Ankara'ya gitmişti.
Olayın meydana geldiği tarihten 30 gün geçmesine rağmen, uçağı havaalanında görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Aynı zamanda ambulans uçak olarak da kullanılabilen İngiliz bir firmadan kiralanan TC-RSA tipi uçak için siparişi verilen yedek parçasının gelmesinin beklendiği bildirilirken, önümüzdeki günlerde yapılacak tamirin ardından alandan havalanacağını öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 10:53:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?