5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kurtuluş Destanı'na yoğun ilgi

Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtarılışının 89. yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Urfa Kurtuluş Savaşı Destanı Müzikali' büyük ilgi gördü.

Şanlıurfa Belediyesi tarafından Şanlıurfa Belediyesi Nikah ve Toplantı Salonu'nda sahnelenen müzikale; Şanlıurfa Vali yardımcısı Abdulmutalip Akdemir ile Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Müzikalde; Kültür Bakanlığı Şanlıurfa Devlet Türk Halk Müziği Korosu ve Şanlıurfa Belediyesi Tiyatrosu oyuncuları, Fransızlara karşı verilen kurtuluş mücadelesi ile kentin düşman işgalinden kurtarılışını içeren müzikali seslendirdi. Yerel televizyonlar tarafından da canlı olarak yayınlanan müzikale vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Müzikal sonunda emeği geçenlere plaket verildi.

Belediye Başkanı Fakıbaba, kurtuluş mücadelesinin unutulmayacağını ve her daim hatırlanması gerektiğini belirterek, "89. yıl önceki coşkuyu sanatçılarımız bir kez daha burada sergiledi. Çok güzel bir gece oldu. Ben sanatçılarımızın hepsini tek tek kutluyor, alınlarından öpüyorum. Ekinliğe katılan herkese de teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2009 Pazar 13:51:15
Güncelleme :12 Nisan 2009 Pazar 15:46:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?